Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Κοτόσουπα βελουτέ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Κάνει κρύο, ο λαιμός πονάει ή απλώς θέλετε κάτι για πρώτο πιάτο; Εκτός αν αποφασίσατε ότι για βραδυνό σας ταιριάζει καλύτερα μια νόστιμη σουπίτσα.



Υλικά:

1 στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα

2 καρότα μεγάλα

1/2 κρεμμύδι ξερό

λίγο μαϊντανό

3-4 πατάτες μικρές

1-2κ.σ. ρύζι γλασέ

αλάτι, πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

λάδι

λεμόνι

1κ.σ. γεμάτη αλεύρι


Εκτέλεση:


 Νεροβράζουμε το κρέας για 5' και αλλάζουμε το νερό.

Βάζουμε τα λαχανικά στο καινούργιο νερό μαζί με το κοτόπουλο να βράσουν. Δε χρειάζεται να τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια γιατί θα τα λιώσουμε στο μπλέντερ.



 Περίπου 20' πριν σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι λίγο λεμόνι και λίγο μοσχοκάρυδο.






 

 

 

 

 

 Μόλις βράσουν όλα τα υλικά του φαγητού βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και τα λαχανικά στο μπλέντερ για να τα κόψουμε ώστε να γίνουν κρέμα. Το ζουμί το κρατάμε αρχικά σε άλλο μπολ και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο απ' αυτό στο μπλέντερ για να κοπούν καλύτερα τα λαχανικά.



 

Κόβουμε τα λαχανικά και το ρύζι στο μπλέντερ.


μέχρι να γίνουν κρέμα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το ζουμί. 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλεύρι να καβουρδιστεί

για λίγο χωρίς όμως να πάρει χρώμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα των αυγών.

 

 

 

 

 

  Προσθέτουμε στο λάδι το ζουμί και τον πολτό του μπλέντερ κι ανακατεύουμε με το σύρμα των αυγών.




 Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια του κοτόπουλου.

Ανακατεύουμε τη σούπα για 1' και  σβήνουμε το μάτι. Σερβίρουμε σε βαθιά και στενά μπολ ώστε να κρατηθεί ζεστή για πολύ ώρα. 











Μικρές λεπτομέρειες:

Αν θέλετε λίγο πιο καυτερή τη σούπα στο πιάτο μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπούκοβο ή αρκετό πιπέρι.


Διαφορετική γεύση θα δώσει λίγη κρέμα γάλακτος ή μια κουταλιά γιαούρτι μέσα στο πιάτο μετά το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...