Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Στεφανάκια τσουρεκιών με σοκολάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτά τα τσουρεκάκια εμπλουτισμένα με σοκολάτα και ποιος δε θα τα θέλει!!!!!!!!!!





Υλικά:  


1/3 φλ. γάλα 

3 κ.σ. ζάχαρη 

4 κ.σ. βούτυρο 

1 πρέζα αλάτι 

1/2 κύβο φρέσκιας μαγιάς 

1/4 φλ. νερό 

2 αυγά 

ξύσμα 1 λεμονιού 

1 βανίλια

3 - 3 1/2 φλ. αλεύρι 


Για τη γέμιση:

300 γρ. σοκολάτα 

2 - 3 κ.σ. γάλα


Εκτέλεση:



Μέχρι αυτό το στάδιο ακολουθούμε τις οδηγίες από τη συνταγή τσουρέκια κουνελάκια.













Την πατάμε να ξεφουσκώσει και τη χωρίζουμε σε τμήματα.







 Λιώνουμε  την κουβερτούρα μαζί με το γάλα. Την αφήνουμε σε ένα μπολ να κρυώσει λίγο.

 Παίρνουμε το ένα τμήμα της ζύμης.

 Το ανοίγουμε σε φύλλο.

 Το αλείφουμε με τη σοκολάτα αφήνοντας κενά τα περιθώρια στις άκρες.

 Την αφήνουμε ελαφρά να στεγνώσει και τυλίγουμε σε ρολό. Αν το τυλίξουμε αμέσως μετά στο κόψιμο θα στάζει πολύ η σοκολάτα. 

  Κλείνουμε καλά την άκρη και πατάμε τις κυλινδρικές άκρες από κάτω για να μην ανοίξουν.

 Κόβουμε το ρολό στη μέση.

Ξεκινάμε την κοτσίδα βάζοντας το ένα σκέλος πάνω από το άλλο.  

 και συνεχίζουμε το αριστερό πάνω από το δεξί μέχρι να τελειώσει η κοτσίδα. 

Πατάμε τις δύο άκρες μαζί. 

 Στρίβουμε σε στεφάνι ενώνοντας τις δύο άκρες 

 Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 45' να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος. 

 Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20'.



2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...