Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Στραπατσάδα (ντομάτες με αυγά στο τηγάνι)

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα τόσο απλό και ταπεινό φαγητό της αθάνατης Ελληνίδας νοικοκυράς, με μόλις δύο βασικά υλικά κάνει την οικογένεια να χορταίνει σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα αφού περιέχει τη ντομάτα με το αντικαρκινικό λυκοπένιο και το αυγό με τις πρωτεΐνες και το λεύκωμα. 





Υλικά: 


4 ντομάτες ώριμες 

2 αυγά μεγάλα 

λίγο λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

ρίγανη 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε για 30'' τις ντομάτες σε βραστό νερό.

 Τώρα τις ξεφλουδίζουμε πανεύκολα και γρήγορα.

 Τις ψιλοκόβουμε. Αν θέλετε, μπορείτε να τις τρίψετε για να γίνουν πιο λεπτές ή να τις κόψετε σε πιο μεγάλα κομμάτια περίπου όπως αυτά της σαλάτας.  

 Τις αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους χωρίς να προσθέσουμε νερό. 

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, έτσι θα βγάλει η ντομάτα όλα τα ζουμιά της.

 Όταν η ντομάτα βράσει και μείνει χωρίς ζουμί τότε ρίχνουμε το λάδι και την αφήνουμε 2' - 3'.

Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε μέσα στη σάλτσα με ένα πιρούνι για να μην ψηθούν σε ένα σημείο σαν ομελέτα.  

 Μόλις ενσωματωθούν και τ' αυγά και ψηθούν πασπαλίζουμε ρίγανη για να κρατήσει φρέσκο το άρωμά της. 










Αυτό το φαγητό τρώγεται αν θέλετε και σκέτο με αρκετό ζεστό ψωμί (κι αν το ψήσετε στην τοστιέρα ακόμα καλύτερα) σαλάτα και τυρί.


 Έχω όμως άλλες δύο προτάσεις που θα σας αρέσουν: Η μία είναι να το βάλετε σαν σάλτσα πάνω σε μακαρόνια με τριμμένο τυρί.


Και η άλλη πάνω σε τηγανητές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...