Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ψάρι τυλιχτό στη λαδόκολλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή για το ψάρι από το τυλιχτό στη λαδόκολλα. Μπορείτε να διαλέξετε μεγάλα ψάρια όπως το πιτσιλωτό φαγκρί που έχει και την καλύτερη γεύση, το κοκκινόψαρο, τη μεγάλη πέστροφα, το σολομό κ.α.


 

Υλικά: 


μεγάλο ψάρι κατάλληλο για τυλιχτό 

(αυτό της φωτογραφίας είναι σολομός) 

αλατοπίπερο 

λάδι


Λαδολέμονο 

λάδι 

λεμόνι 

αλάτι 

ρίγανη 


κάποιο συνοδευτικό όπως 

χόρτα βραστά ή λαχανικά βραστα ή σαλάτα ή πατάτες


Εκτέλεση:


 Αφήνουμε το ψάρι όπως είναι κατεψυγμένο (εφόσον το αγοράσατε έτσι) όπως αυτό της φωτογραφίας. Το βάζουμε στη λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί. Ρίχνουμε πάνω του λίγο λάδι και αρκετό αλατοπίπερο κι από τις δύο πλευρές. Φροντίζουμε έτσι ώστε το λάδι να μην είναι πολύ και κολυμπάει στη λαδόκολλα.

 Το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα έτσι ώστε να μη φαίνεται καθόλου. Αν είναι αρκετά μεγάλο βάζουμε και δεύτερη. 

Απ' έξω βάζουμε αλουμινόχαρτο αφενός για να συγκρατηθεί καλύτερα η λαδόκολλα αφετέρου για να κλείσουμε καλύτερα τους ατμούς του ψησίματος εσωτερικά. 

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 2 1/2-3 ώρες ανάλογα με τα κιλά του. Το καλύτερο είναι να ρωτήσετε τον ψαρά σας πόση ώρα χρειάζεται το συγκεκριμένο ψάρι που θα αγοράσετε αν γίνει τυλιχτό. Μόλις το ανοίξουμε βγάζουμε την πέτσα μαζί με τα πτερύγια και τα κόκαλα. 

 Το καθαρό ψαχνό το βάζουμε σε μια πιατέλα. Ο καθένας στο πιάτο του βάζει πάνω στο κομμάτι του λαδολέμονο κι αν θέλετε συνοδεύετε με μαγιονέζα. Για το λαδολέμονο χτυπάμε με το μιξεράκι του φραπέ σε ένα βαζάκι μια ποσότητα λαδιού μαζί με χυμό λεμονιού, αλάτι και ρίγανη. 

Ολοκληρώνουμε το γεύμα με ένα πιάτο βραστά χόρτα κι ένα ποτήρι καλό άσπρο κρασί. 

Εναλλακτικά συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες ή βραστά λαχανικά ή πράσινη σαλάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...