Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Σπανακοκεφτέδες


 

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πόσο ωραίο είναι να έχουμε μεγάλη ποικιλία στην κουζίνα μας, ειδικά όταν αυτή η ποικιλία επιτυγχάνεται με απλά υλικά. Ώρα να φτιάξουμε κεφτεδάκια λίγο διαφορετικά από τα συνηθισμένα. 




Υλικά: 


500 γρ. σπανάκι 

1 αυγό 

1 κρεμμυδάκι φρέσκο 

1 ματσάκι άνηθο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο 

ένα κομμάτι τυρί φέτα 

ένα μπολάκι τριμμένη φρυγανιά 

λίγο κρασί άσπρο 

αλεύρι 

λίγο λάδι για τη γέμιση 

αλάτι, πιπέρι

λάδι για τηγάνισμα 


Εκτέλεση:


Βράζουμε το σπανάκι για λίγη ώρα. 













 Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε εκεί να φύγουν όλα τα νερά ή το πατάμε με ένα κουτάλι.

 Βάζουμε λίγο κρασί στο μπολάκι με την τριμμένη φρυγανιά να μουσκευτεί αλλά όχι να κολυμπήσει σ' αυτό.

 Σε μια λεκάνη βάζουμε το στραγγισμένο σπανάκι, το κρεμμυδάκι κομμένο, τη φέτα σε τρίμματα, το αυγό τον άνηθο, το λάδι, λίγο αλάτι, κανονικό πιπέρι και τη φρυγανιά. 

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.


 Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Μπορείτε να ρίξετε λίγο αλεύρι και μέσα στο μείγμα.



 Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

 Μόλις πάρουν καλό χρώμα κι από τις δύο πλευρές είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...