Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Θράψαλα με πατάτες κοκκινιστά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ωραίο φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής εν μέσω νηστείας.


 



Υλικά: 


1 κ. θράψαλα 

περίπου 1 κ. πατάτες 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

λάδι 

1/2 φλ. κόκκινο κρασί

1/2 φλ. σάλτσα 

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 


Εκτέλεση:


Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι.

Από κοντά βάζουμε ακαι τα θράψαλα που τα έχουμε κόψει σε φαρδιές λωρίδες ή σε φαρδιές ροδέλες. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν κι αυτά μαζί με το κρεμμύδι. Μετά σβήνουμε με το κρασί. Εγώ ξεχάστηκα και τα έβαλα με λάθος σειρά αλλά βγήκε το ίδιο αποτέλεσμα στη γεύση.

 Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό.

 Βάζουμε τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και κανέλα.

 Εδώ είναι και το κρασί που σας έλεγα ότι ξέχασα να βάλω στο σβήσιμο του τσιγαρίσματος.

 Αρωματίζουμε με ένα δαφνόφυλλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Στο τέλος αφήνουμε το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα και το λάδι του. Οπότε μη βάλετε πολύ νερό μέσα στην κατσαρόλα. 


2 σχόλια:

  1. Τι ομορφιές είναι αυτές;
    Καλόγουστες γευστικές προτάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ G&M εκτιμώ πολύ τη γνώμη σου μιας κι έχεις κι εσύ ένα τόσο όμορφο μπλογκ που εκτός από τις διάφορες χρήσιμες και κατατοπιστικές αναρτήσεις που κάνεις, καταπιάνεσαι με πεντανόστιμες συνταγές που μας δίνει κάθε τόσο.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...