Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα πολύ νόστιμο πιάτο και πιο υγιεινό από το τηγανητό πανέ. Με κρούστα τραγανή και νόστιμη. Ταιριάζει σε κάθε περίπτωση για ένα Κυριακάτικο ή καθημερινό τραπέζι.




Υλικά: 


3 μερίδες κοτόπουλου (στήθος και μπούτια) 

1 αυγό 

1 φλ. τριμμένη φρυγανιά 

1/2 φλ. αλεύρι 

αλάτι, πιπέρι 

1 μεγάλη σκ. σκόρδο 

1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο 

λίγο λάδι για το άλειμμα 


Εκτέλεση:


 Αλατοπιπερώνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου.

 Ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω στα κομμάτια.

 Σε ένα πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί και τη σκελίδα του σκόρδου επίσης τριμμένη κι ανακατεύουμε.

 Χτυπάμε το αυγό και βουτάμε πρώτα σ' αυτό την κάθε μερίδα.

 Στη συνέχεια βουτάμε στο μείγμα της φρυγανιάς.

 Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια από 1 - 1 1/2 ώρα. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές ή πουρέ ή φρέσκα λαχανικά ή σαλάτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...