Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Πατάτες γεμιστές με κιμά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Είναι νόστιμο, είναι εύκολο, είναι ευπαρουσίαστο και οικονομικό πιάτο. Τι άλλο να θέλει κανείς για το οικογενειακό ή το τραπέζι με τους φίλους; 




Υλικά: 


6 μεγάλες πατάτες βρασμένες 

500 γρ. κιμά 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 ποτηράκι κρασί 

1/2 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

μοσχοκάρυδο 

1 αυγό

λίγο γκούντα τριμμένο 


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι.

 Τσιγαρίζουμε μαζί και τον κιμά μέχρι να καβουρδιστεί καλά.

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη σάλτσα, αλάτι και πιπέρι.









Βάζουμε κανέλα....


....και μοσχοκάρυδο. Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό κι αφήνουμε τον κιμά για 45' - 50' να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά.


 Όταν θα είναι έτοιμος αν θέλετε μπορείτε είτε να τον στραγγίσετε από τα πολλά λάδια είτε να ρίξετε λίγη τριμμένη φρυγανιά. 

 Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και το ανακατεύουμε μέσα στον κιμά.

 Βράζουμε τις πατάτες για περίπου 30' έτσι ώστε να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν και να μπορούμε να τις σκάψουμε. Κόβουμε ένα καπάκι στην επιφάνεια. 

 Αδειάζουμε το εσωτερικό τους με προσοχή. Αρχικά το χαρακώνουμε με ένα μαχαίρι και μετά αδειάζουμε με το κουταλάκι. Αφήνουμε αρκετό περιθώριο γύρω γύρω γιατί αλλιώς θα σπάσει εύκολα η πατάτα.  

 Τις γεμίζουμε τόσο που να εξέχει ο κιμάς. Αν σας περισσέψει βάλτε τον στο ταψί να ψηθεί.

 Τρίβουμε λίγο γκούντα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κιμά. 

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10' - 15' μέχρι να λιώσει το τυρί.

 Το καπάκια από τις πατάτες δεν είναι απαραίτητο να το ψήσετε μαζί. 

Σίγουρα όμως δεν πρέπει να πετάξετε την ψίχα ή το καπάκι της πατάτας γιατί μπορείτε κάλλιστα να τα χρησιμοποιήσετε σε μια σαλάτα ή να τα κάνετε μια μερίδα πουρέ ή οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...