Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Ρεβύθια με σάλτσα και πιπεριές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η πιπεριά στο συγκεκριμένο φαγητό προσθέτει μια πολύ νόστιμη νότα στον ουρανίσκο και στο μάτι.




Υλικά: 


1 φλ. ρεβύθια 

1 φύλλο δάφνης 

λίγο μπαχάρι 

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

2/3 φλ. ψιλοκομμένα ντοματάκια 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Έχουμε μουλιάσει σε νερό τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μαζί με το μπαχάρι, τη δάφνη και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό τους.

 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι. Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρές λωρίδες και τις προσθέτουμε στο τσιγάρισμα μέχρι να μαραθούν ελαφρά. 

 Βάζουμε στην κατσαρόλα τα ντοματάκια, τη σάλτσα, αλάτι και πιπέρι. Την αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20' περίπου ώστε να δέσει η σάλτσα. 

 Στη συνέχεια βάζουμε τα ρεβύθια και τις πιπεριές με τη σάλτσα τους σε ένα ταψί. Προσθέτουμε μόνο λίγο από το νερό που έβρασαν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνει μια κρούστα η επιφάνεια και να πάρει λίγο χρώμα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...