Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Λιγκουίνι με γαρίδες και πιπεριές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα τέλειο Σαρακοστιανό φαγητό που δένει αρμονικά τις γαρίδες με τις πιπεριές για να συμπληρώσουν και τα δυο άψογα τα λιγκουίνι.




Υλικά: 


500 γρ. γαρίδες μετρίου μεγέθους καθαρισμένες 

250 γρ. λιγκουίνι 

1/2 κρεμμύδι ξερό σε φέτες 

2 - 3 σκ. σκόρδο 

1 πιπεριά κέρατο 

1 πιπεριά χρωματιστή (κίτρινη ή κόκκινη) 

1 μικρή καυτερή πιπερίτσα 

1/2 φλ. λάδι 

4 - 5 φρέσκα μανιτάρια μικρά στρογγυλά σε φέτες 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο 

3/4 φλ. ντοματάκια κονκασέ 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό


Εκτέλεση:


 Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές, σε φέτες το κρεμμύδι και το σκόρδο και από την πιπερίτσα την καυτερή που βλέπετε, όσοι επιθυμείτε να μη γίνει πολύ καυτερό το φαγητό αφαιρέστε τα μισά σπόρια που βρίσκονται εσωτερικά γιατί αυτά είναι που καίνε.

 Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

 Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες να τσιγαριστούν κι αυτές. 

 Βάζουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια.

Ρίχνουμε την καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη. 

 Σβήνουμε με το κρασί. 

 Ρίχνουμε και το ούζο ή τσίπουρο.

 Μόλις εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια

 Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε το φαγητό για 10' να μαγειρευτεί και να δέσει λίγο η σάλτσα. Νερό ίσως να μη χρειαστεί να βάλετε καθόλου αφού θα βγάλουν τα λαχανικά και οι γαρίδες. Αν όμως δείτε ότι είναι απαραίτητο τότε βάλτε ένα μικρό ποτηράκι.

Έχουμε βράσει και στραγγίσει τα λιγκουίνι κι όταν γίνουν οι γαρίδες τις ανακατεύουμε μέσα στα ζυμαρικά. 

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...