Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Πατάτες φούρνου γεμιστές με μανιτάρια




Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό φαγητό που σίγουρα θα σας αρέσει και θα θέλετε να το φτιάχνετε συνέχεια. Είναι πολύ ευπαρουσίαστο και σαν συμπληρωματικό σε τραπέζι με τους καλεσμένους σας.




Υλικά: 


4 μεγάλες πατάτες 

1/4 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

100 - 150 γρ. μανιτάρια στρογγυλά 

1 ποτηράκι άσπρο κρασί 

1 καρότο τριμμένο 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο μοσχοκάρυδο 

ρίγανη 

1 φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι 


Εκτέλεση:


 Πλένουμε πολύ καλά τρίβοντας τις πατάτες και βγάζουμε τυχόν χαλασμένα τμήματα.









Τις βράζουμε σε αρκετό νερό για 30' ώστε να μαλακώσουν και να τρυπιούνται. Μόλις γίνουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τις πιάσουμε.











Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

 Ρίχνουμε και τα μανιτάρια μέσα να τσιγαριστούν και να αρχίσουν να μαραίνονται.

 Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε τα μανιτάρια να μαγειρευτούν για 15' - 20'. 





Προσθέτουμε μέσα το τριμμένο καρότο. Το ανακατεύουμε λίγο να λαδωθεί κι αυτό.


 

 Προσθέτουμε το μαϊντανό.

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε τα μανιτάρια να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

 Έχουμε καθαρίσει τις ελιές από τα κουκούτσια και τις βάζουμε μέσα. Ανακατεύουμε.

 Πασπαλίζουμε με ρίγανη.

 Κόβουμε ένα καπάκι στις πατάτες και τις αδειάζουμε από την ψίχα τους αλλά χωρίς να βγάλουμε πολύ.

 Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και τις αλατίζουμε στο εσωτερικό τους.

 Τις γεμίζουμε αρκετά με το μείγμα που φτιάξαμε. Ό,τι λάδια μείνουν στο τηγάνι τα ρίχνουμε στο ταψί.

 Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20' - 25' περίπου.

Τις πατάτες τις τρώμε όπως είναι με τη φλούδα.

Καλή σας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...