Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Μελιτζάνες γεμιστές με σόγια στο φούρνο



Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η σόγια είναι μία εναλλακτική γέμιση για τις μελιτζάνες ώστε να σπάει η μονοτονία. 




Υλικά: 


3 μελιτζάνες φλάσκες 

1/2 φλ. σόγια 

3 κ.σ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ 

2 κ.σ. λάδι για το τσιγάρισμα 

περίπου 1/2 φλ. λάδι για το ταψί

1 καρότο 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1/2 φλ. ντοματάκια κονκασέ 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

λίγο δυόσμο 

κανέλα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα

πατάτες για το ταψί



Εκτέλεση:


Βράζουμε τη σόγια για 10' και μετά τη στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.

 Κόβουμε ένα καπάκι από πάνω από τις μελιτζάνες και τις αδειάζουμε από την ψίχα τους αφήνοντας 1/2 εκ.  από τη φλούδα.

 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Τρίβουμε το καρότο και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα ανακατεύοντάς το να τσιγαριστεί κι αυτό.

 Μετά ρίχνουμε και τη σόγια να λαδωθεί κι αυτή. Ανακατεύουμε γιατί στο μεταξύ η σόγια το πίνει το λάδι και αρχίζει να κολλάει στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τη σάλτσα, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι.... 

 κανέλα...

το μαϊντανό.... 

 και το δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

 Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και βάζουμε μέσα στην κάθε μία από 1-2 κ.σ νερό για να μπορεί να βράσει το ρύζι. Κλείνουμε τα καπάκια τους.

 Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και ρίχνουμε το λάδι.

 Τις αλατοπιπερώνουμε.

Φυσικά, αν σας περισσέψει γέμιση δε θα την πετάξετε θα τη βάλετε στο ταψί χύμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...