Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Φάβα αλάδωτη με ταχίνι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η φάβα είναι ένα από τα αγαπημένα σαρακοστιανά φαγητά που συνήθως βρίσκεται στα περισσότερα τραπέζια την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας. Σήμερα την έφτιαξα αλάδωτη καθώς νηστεύουμε αυστηρά και απέχουμε από το λάδι. Η λιπαρή ουσία που χρησιμοποίησα είναι το ταχίνι που επιτρέπεται όταν απαγορεύεται το λάδι από τη θρησκεία. Μπορείτε να τη σερβίρετε ως κύριο πιάτο ή ως ορεκτικό.

Εύχομαι καλή Σαρακοστή σε όλους και καλό αγώνα και καλή δύναμη σε όσους κρατήσουν τη νηστεία όλων των ημερών.




Υλικά: 


1 φλ. φάβα 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

2  κ.σ. ταχίνι 

το χυμό 1 λεμονιού 


Εκτέλεση:


Βράζουμε τη φάβα σε αρκετό νερό και την ξαφρίζουμε μέχρι να σταματήσει εντελώς να βγάζει αφρό.

 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα εφόσον έχει σταματήσει ο αφρός. 

 Βάζουμε αλατοπίπερο και αφήνουμε τη φάβα να βράσει μέχρι να λιώσει. 

 Αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού με το ταχίνι.

Το ανακατεύουμε με τη φάβα και μόλις αυτή αρχίσει να πήζει και βγάζει πολλές φουσκάλες τη βγάζουμε από το μάτι. Σ' αυτό το στάδιο αν θέλετε να την κάνετε τελείως αλοιφή μπορείτε να την κόψετε στο μούλτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...