Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Χταποδάκι λεμονάτο με πατάτες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Λίγα και απλά υλικά συνθέτουν αυτό το πεντανόστιμο φαγητό αρωματισμένο από ρίγανη και θυμάρι της ελληνικής γης.




Υλικά: 


1 - 1.200 γρ. χταπόδι 

6 - 7 πατάτες 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

1 φύλλο δάφνης 

1 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη ή 1/2 κύβο 

το χυμό 1/2 λεμονιού

 αλάτι, πιπέρι 

ρίγανη 

θυμάρι


Εκτέλεση:


 Κόβουμε το χταποδάκι σε κομμάτια χωρίζοντας τα πλοκάμια από το υπόλοιπο σώμα και το κεφάλι το κόβουμε σε δύο κομμάτια. Το βάζουμε σε άδεια κατσαρόλα και το αχνίζουμε για 10' μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει αρκετά ροζ. Θα βγάλει από μόνο του πολύ νερό το οποίο θα το χύσουμε. 










Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να γυαλίσουν. 












Καθαρίζουμε το χταπόδι από τις πέτσες του, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

 

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Βάζουμε μέσα το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι. 

 Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές μισές ροδέλες ανάλογα το μέγεθός τους και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. 

 Τις αλατοπιπερώνουμε κι αυτές. 

Βάζουμε μέσα και το ζωμό λαχανικών μαζί με νερό.

 Πασπαλίζουμε με ρίγανη.

 Βάζουμε και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το φαγητό να γίνει για περίπου 40' - 45' σε μέτρια φωτιά.

 Όταν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.


3 σχόλια:

  1. Τελειο ακουγεται Ρια,δεν εχω ξανασηναντησω αυτη την συνταγη.θα το δοκιμασω.Να χεις μια ομορφη μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη σ' ευχαριστώ που σου αρέσουν οι ιδέες μου αλλά και για τα καλά σου λόγια. Να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο ξημέρωμα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...