Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Φιλέτο κοτόπουλου με πέννες στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μαμαδίστικο, κυριακάτικο και οικονομικό φαγητό αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους της οικογένειας.




Υλικά: 


1 στήθος κοτόπουλου 

250 - 300 γρ πέννες 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο μοσχοκάρυδο 

κανέλα 

1 κ.γ. ζωμό κότας σε σκόνη ή 1 κύβο 


Εκτέλεση:



Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι.


 Κόβουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά μαζί.

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Βάζουμε μέσα τα ντοματάκια και τη σάλτσα. 

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και νερό.

 Βάζουμε κανέλα...

 ....μοσχοκάρυδο.....

 ....προσθέτουμε και το ζωμό κότας και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 40' - 45' περίπου σε χαμηλή φωτιά. 

 Μόλις γίνει το κοτόπουλο το μεταφέρουμε στο ταψί μαζί με τη σάλτσα του και προσθέτουμε νερό.

 Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα στρώνουμε καλά μέσα στο ταψί.

Τα αφήνουμε να ψηθούν στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20' - 30' κι ελέγχουμε το νερό ώστε στο τέλος στο ταψί να υπάρχει μόνο λίγη έως και καθόλου υγρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...