Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Μπαστουνάκι με κρέμα τυριού

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα ορεκτικό που έχει εντελώς απλά υλικά αλλά λόγω της εμφάνισής του είναι απόλυτα εντυπωσιακό. 




Υλικά: 


450 - 500 γρ. τυρί κρέμα (δεν κάνουν οι μάρκες που έχουν πολύ μαλακό τυρί, καλύτερα να βρείτε κρέμα τυριού πολύ σφιχτή) 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

λίγο σκόρδο σε σκόνη 

αλάτι, πιπέρι 

ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε την κρέμα τυριού σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε αρκετά τον άνηθο και το κρεμμυδάκι και τα βάζουμε.

 Ρίχνουμε αλατοπίπερο.

Πασπαλίζουμε με λίγο αποξηραμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

 Το βάζουμε πάνω σε μια μεμβράνη ή σε μια λαδόκολλα.

 Το σχηματοποιούμε κάπως πρόχειρα σε μπαστούνι.

 Το μεταφέρουμε αρκετά προσεκτικά στο πιάτο σερβιρίσματος και με ένα κουταλάκι του δίνουμε το τελικό σχήμα.

 Κόβουμε το κομμάτι της πιπεριάς σε πολύ μικρά τετραγωνάκια και κάνουμε διαγώνιες ρίγες πάνω στο μπαστουνάκι.

Τέλος, σκορπάμε μερικά κομματάκια στο πιάτο. Αν έχουμε διαφορά ώρας από το σερβίρισμα το φυλάμε στο ψυγείο για να μη βγάλει νερό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...