Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικα στεφανάκια μπισκότου

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Βάλτε τα παιδάκια σας να φτιάξουν μαζί σας Χριστουγεννιάτικα μπισκότα για να το ευχαριστηθούν διπλά. Μετά στολίστε το σαλόνι σας αφού τα βάλετε σε μια όμορφη πιατέλα. 




Υλικά: 


1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

3/4 φλ. κορνφλάουρ 

1 κ.σ. κορνφλάουρ 

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

1/4 κ.γ. αλάτι 

1/2 φλ. μαργαρίνη 

1/2 φλ ζάχαρη 

2 - 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

2 μεγάλοι κρόκοι αυγών 

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού 


Για το γλάσο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού 

λίγη βανίλια 

1 3/4 ζάχαρη άχνη  

1/3 φλ. ανάλατα άψητα φιστίκια Αιγίνης 

2 κ.σ. κράνμπερις αποξηραμένα 


Εκτέλεση: 


Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. 

 Ρίχνουμε μέσα έναν έναν τους κρόκους.

 Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού...

 τη βανίλια....

 Σταματάμε για λίγο το μίξερ, βάζουμε το αλεύρι με το κορνφλάουρ, το μπέικινπάουντερ και το αλάτι και το ανακατεύουμε με κουτάλι. Μετά το χτυπάμε για λίγο με το μίξερ ίσα να ομογενοποιηθεί με τα άλλα υλικά.

 Πρώτα θα βάλουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη για 1 ώρα στο ψυγείο. Μόλις παγώσει, αλευρώνουμε το τραπέζι και βάζουμε τη ζύμη για να την ανοίξουμε.

 Με τη βοήθεια ενός αλευρωμένου πλάστη την ανοίγουμε σε ένα φύλλο πάχους περίπου 1/2 εκ. 

 Κόβουμε με κουππάτ στρογγυλά δισκάκια και στη μέση ένα μικρότερο.

 Αφαιρούμε το υπόλοιπο φύλλο από γύρω και τα δισκάκια από το κέντρο του κάθε κύκλου. Τα μαζεύουμε ξανά σε ζύμη και τα ξανανοίγουμε σε φύλλο μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

 Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε μέτριες αποστάσεις μεταξύ τους και τα βάζουμε σκεπασμένα με μεμβράνη για 15' - 20' στο ψυγείο. Εγώ σε κάθε στρώση έβαλα λαδόκολλα κι από πάνω άλλη ζύμη και τα έβαλα όλα μαζί σε ένα ταψί. 

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12' - 15' περίπου, ανάλογα με το πόσο καίει ο φούρνος σας.

 Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με την άχνη για να κάνουμε το γλάσο.

 Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά χωρίς να τα αγγίξουμε. Αλείφουμε τα μπισκότα στην επιφάνεια όταν κρυώσουν τελείως.

Κόβουμε τα κράνμπερις σε μικρά κομματάκια και τα σκορπάμε αραιά στην επιφάνεια. 

 Κόβουμε και τα φιστίκια Αιγίνης στο μούλτι και βάζουμε μια στρώση πάνω στο γλάσο.

 Εγώ έφτιαξα μόνο ένα για τη φωτογραφία, τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν οι κόρες μου.

 Όμως όσο εγώ ήμουν σε άλλο δωμάτιο εκείνες συνέχισαν με χρώματα ζαχαροπλαστικής και το γλάσο κι έφτιαξαν τα δεύτερα μπισκότα που έβγαλα από το φούρνο με σχέδια δικής τους έμπνευσης. Λυπάμαι μόνο που δεν τις απαθανάτισα με τη μηχανή να συνεργάζονται τόσο αρμονικά στην κουζίνα.

Έτσι λοιπόν, το τραπεζάκι του σαλονιού μας το στόλισαν με τα χεράκια τους και την αγάπη τους τα δύο λουλούδια μου. 

Και του χρόνου αγάπες μου.!!!! 






Μικρές λεπτομέρειες: 


Διατηρούνται για μία εβδομάδα αεροστεγώς κλεισμένα σε δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...