Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Κουραμπιέδες νηστίσιμοι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Όσοι νηστεύουν και δεν μπορούν να αντισταθούν στα Χριστουγεννιάτικα γλυκά ας φτιάξουν νηστίσιμους κουραμπιέδες με λάδι.




Υλικά: 


2 φλ. λάδι 

5 φλ. αλεύρι 

2 βανίλιες ή 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας 

1/2 φλ. ζάχαρη 

ξύσμα 1 πορτοκαλιού 

χυμό 1/2 λεμονιού 

1/2 σφηνάκι ανθόνερο 

1 χούφτα αμύγδαλα καβουρδισμένα 

άχνη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:


 Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το λάδι και το χυμό λεμονιού.

 Προσθέτουμε τη βανίλια...

 το ξύσμα πορτοκαλιού....

 τη ζάχαρη....

το ανθόνερο. 

 Χτυπάμε για 3' - 4' τα υλικά.

 Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε αρχικά τα 3 πρώτα φλιτζάνια αλεύρι το ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και το υπόλοιπο σιγά σιγά γιατί δεν είναι σίγουρο αν θα το πάρει όλο. Ανακατεύουμε αρχικά με κουτάλι για να μην πετάγεται σαν σύννεφο και μετά με το μίξερ.

 Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο.

 Τα κόβουμε στο μούλτι. Το πόσο χοντροκομμένα θα είναι εξαρτάται από τη δική σας προτίμηση.

 Τα ρίχνουμε στη ζύμη και συνεχίζουμε για λίγο το ζύμωμα να ανακατευτούν καλά τα αμύγδαλα.

 Πλάθουμε τα σχήματα που μας αρέσουν κι αν θέλουμε κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα στο κέντρο τους.

Τα βάζουμε στο ταψί σε λαδόκολλα αραιά μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν πολύ. 









Εμένα μου βγήκαν πολύ μεγάλοι με αποτέλεσμα να στριμωχτούν στο ταψί. Τους ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20' - 25'. Όταν βγάλουμε το ταψί δεν τους αγγίζουμε μέχρι να κρυώσουν γιατί λιώνουν αμέσως. Ενώ όταν κρυώσουν στερεοποιούνται. Γι' αυτό θα πρέπει να έχουμε ετοιμάσει δεύτερο ταψί για το επόμενο ψήσιμο.

Για το άχνισμα κοσκινίζουμε την άχνη σε ένα μικρό ταψάκι ή άλλο σκεύος. 

Μόλις στερεοποιηθούν οι κουραμπιέδες τους περνάμε από την άχνη και τους βάζουμε σε πιατέλα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...