Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ζυμαρικά με σάλτσα στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πόσες φορές έχουμε φτιάξει στο σπίτι μας όλοι μακαρόνια με σάλτσα, ένα από τα πιο απλά και γρήγορα φαγητά, όταν δεν ξέρουμε τι άλλο να μαγειρέψουμε ή όταν δεν έχουμε τα απαραίτητα υλικά για κάποια συγκεκριμένη συνταγή; Ας κάνουμε το απλό αυτό φαγητό λίγο πιο διαφορετικό αλλάζοντας το ψήσιμό του.




Υλικά: 


1/2 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας 

σάλτσα 

κρεμμύδι ξερό ψιλοτριμμένο 

λάδι

λίγη ζάχαρη 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

τυρί γκούντα 

τριμμένη μυζήθρα


Εκτέλεση:


 Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε.

 Τα βάζουμε στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα για να έχουν γεύση.

 Βράζουμε για λίγη ώρα τη σάλτσα με το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και τη ρίχνουμε στα μακαρόνια.


 Τα ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.

 Τρίβουμε το γκούντα και το σκορπάμε να πάει παντού στα ζυμαρικά.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει κλωστές. Γύρω στα 10' είναι αρκετό.















Μικρές λεπτομέρειες: 


Τη σάλτσα δεν είναι απαραίτητο να τη βράσετε προηγουμένως. Μπορείτε να τη βάλετε κατευθείαν στο ταψί ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα μπαχαρικά της και το λάδι και περιχύνετε. 


Σ' αυτή την περίπτωση το κρεμμύδι καλύτερα να το παραλείψετε γιατί στα 10' που θα μείνει στο φούρνο δεν προλαβαίνει να ψηθεί. 


Μια άλλη ιδέα είναι να το τσιγαρίσετε λίγο πριν το ανακατέψετε στη σάλτσα και να τη βάλετε χωρίς βράσιμο. 


Στο ταψί δε χρειάζεται να βάλετε λάδι ή βούτυρο γιατί δεν κολλάνε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...