Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Γίγαντες στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τους γίγαντες μπορείτε αρχικά να τους φτιάξετε στην κατσαρόλα και ειδικά όσοι χρησιμοποιείτε χύτρα για πιο γρήγορα και μετά να τους βάλετε μόνο για λίγο στο φούρνο και να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα στη γεύση.




Υλικά: 


500 γρ. γίγαντες 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

ένα ματσάκι σέλινο 

2 - 3 πατάτες μέτριες σε μέγεθος 

1 καρότο σε ροδέλες 

σάλτσα 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

λίγη ζάχαρη 

κανέλα   


Εκτέλεση:


 Καλύτερα είναι να μουλιάσετε από την προηγούμενη νύχτα τους γίγαντες σε νερό. Αν όμως το ξεχάσετε δεν πειράζει. Τους βράζετε αρχικά σε σκέτο νερό για περίπου 1 - 2 ώρες σε απλή κατσαρόλα.

Μόλις καταλάβετε ότι αρχίζουν να μαλακώνουν ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τις πατάτες, το καρότο και το σέλινο.

 Συνεχίζετε ρίχνοντας τη σάλτσα,

 αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και κανέλα. Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και οι πατάτες. Αν χρειάζεται προσθέτετε νερό.

 Αδειάζετε το φαγητό σε ένα ταψί.

 Ρίχνετε το λάδι και ψήνετε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30' ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό από το ταψί και χυλώσουν οι γίγαντες.

Καλή σας όρεξη.















Μικρές λεπτομέρειες: 


Για να γίνουν πιο ελαφρείς οι γίγαντες μπορείτε να τους βράσετε για περίπου 30' και να αλλάξετε το νερό συνεχίζοντας μετά το μαγείρεμά τους κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...