Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Στήθος γαλοπούλας στο φούρνο με ζυμαρικά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Εύκολο φαγητό ως προς την ετοιμασία του, γευστικό, χορταστικό και ελαφρύ σε λιπαρά.



Υλικά:


2 στήθη γαλοπούλας χωρίς πέτσα

1/2 κρεμμύδι ξερό

250 γρ. ζυμαρικά μικρά (π.χ. βίδες, κοχυλάκι κλπ)

1 ποτηράκι κρασί

το χυμό 1/2 λεμονιού

λάδι

αλάτι, πιπέρι

ρίγανη

λίγο κάρυ


Εκτέλεση:


 

Κόβουμε σε φετούλες το κάθε στήθος της γαλοπούλας και τις βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λάδι, το χυμό λεμονιού, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο κάρυ. 

Ρίχνουμε νερό τόσο που να μένουν απ' έξω μόνο κάποιες κορυφές των φιλέτων. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε αρχικά στους 200 βαθμούς για 15' και στη συνέχεια στους 160 για περίπου 1 ώρα.

Όταν περάσει η μία ώρα ελέγχουμε αν χρειάζεται να ρίξουμε λίγο ακόμα νερό ζεστό για τα ζυμαρικά.  

 Βάζουμε στο ταψί τα ζυμαρικά προσθέτοντας λίγο αλάτι ακόμα. Ξανασκεπάζουμε με τη λαδόκολλα το ταψί κι αφήνουμε άλλα 30' το φαγητό στο φούρνο.

 Φροντίζουμε έτσι ώστε στο ταψί να μη μείνει νερό αλλά μόνο λίγο λάδι και τα ζυμαρικά να μην είναι λασπωμένα και παραβρασμένα. Γι' αυτό καλό είναι να τα δοκιμάσουμε στο μισό χρόνο και να μην έχουμε πολύ νερό στο ταψί όταν τα βάλουμε.

Σερβίρουμε στο πιάτο με μυζήθρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο.













Μικρές λεπτομέρειες: 


Στη συνταγή αυτή χρησιμοποίησα το ζυμαρικό "Πλαστός". Μου βγήκε πάρα πολύ γευστικό στο ταψί. 

Το προμηθεύτηκα από την οικογενειακή βιοτεχνία ζυμαρικών "Το Λάγανον" στο χωριό Αρμενιοί της Κυπαρισσίας στη Μεσσηνία. Αν σας κάνει ο δρόμος σας προς τα 'κει αξίζει να το επισκεφθείτε και να αγοράσετε τα πεντανόστιμα ζυμαρικά του φτιαγμένα με μεράκι από τους ιδιοκτήτες του αλλά και τα άλλα προϊόντα του όπως τραχανάς σε πολλές εκδοχές, χυλοπίτες, κλπ. 


Επίσης, μπορεί κάποιος να παραγγείλει τα δικά του ζυμαρικά αν δώσει στη βιοτεχνία το γάλα και τα αβγά για την απαιτούμενη ποσότητα και είδος που θέλει να φτιάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...