Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Τηγανητό ψάρι με σάλτσα μουστάρδας


  


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το τηγανητό ψάρι δεν έχει και πολλές παραλλαγές να κάνουμε. Αν όμως φτιάξουμε μια διαφορετική σάλτσα με μουστάρδα;




Υλικά: 


τηγανητά ψάρια (όπως γλώσσες, πανγκάσιους, πέρκα)

πατάτες τηγανητές για συνοδεία 


Για τη σάλτσα:

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

λάδι 

1 σκ. σκόρδο (όχι μικρή)  

1 ποτηράκι κρασί

λίγο χυμό λεμονιού 

1 κ.σ. μουστάρδα 

1 κ.γ. ξύδι 

1 κ.γ. κορνφλάουρ 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμυδάκι και το σκόρδο για λίγο.

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Αφήνουμε για 15' περίπου να βράσουν τα υλικά μαζί με λίγο νερό και λεμόνι.

Σε ένα φλιτζάνι ή μπολάκι ανακατεύουμε το ξύδι με τη μουστάρδα να ομογενοποιηθούν. 

Προσθέτουμε λίγο νερό και το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε καλά να μην υπάρχει κανένα σβωλάκι. 

Το ρίχνουμε στα υλικά της κατσαρόλας κι ανακατεύουμε. 

 Το μείγμα θα πήξει γρήγορα.

Μόλις πήξει το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλατοπίπερο.













  Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και τη σάλτσα πάνω στο ψάρι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...