Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Δίαιτα χωρίς δίαιτα

Κάποιοι από σας ίσως θα θέλατε να χάσετε μερικά κιλά χωρίς κόπο που απαιτεί να βάζετε δύο κατσαρόλες για σας και την οικογένεια, χωρίς περιττά έξοδα με ειδικά διαιτητικά προϊόντα, χωρίς να τρώτε φαγητά με συγκεκριμένο τρόπο μαγειρέματος που σας κάνει δέσμιους στην κουζίνα και φυσικά θα θέλατε να χάσετε κιλά χωρίς δίαιτα. 


Σας έχω τη λύση. Χωρίς αλλαγή στον τρόπο που μαγειρεύετε για όλη την οικογένεια και χωρίς να ζηλεύετε τα φαγητά των άλλων θα είστε σε δίαιτα. 


Βήμα 1ο:


Περίπου 15' - 30' πριν το μεσημεριανό φαγητό φάτε ένα φρούτο όπως μήλο, μπανάνα, ροδάκινο κλπ που να είναι χορταστικό, ώστε να μην έχετε εντελώς άδειο στομάχι πριν το γεύμα. 



Βήμα 2ο:


Βάλτε τη δική σας μερίδα φαγητού σε μικρότερο πιάτο από το συνηθισμένο. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το πιάτο του φρούτου. Αυτό είναι καθαρά για ψυχολογικούς λόγους, επειδή το μάτι είναι που πεινάει ή που χορταίνει πριν το στομάχι. Αν το μάτι βλέπει ένα πιάτο γεμάτο, το οποίο θα είναι το πιάτο του φρούτου, υποσυνείδητα θα θεωρεί ότι του φτάνει. 



Βήμα 3ο:


Πριν ξεκινήσετε να τρώτε πιείτε ένα ποτήρι νερό ώστε να μην έχει πολύ χώρο το στομάχι. Διαφορετικά, μπορείτε να έχετε πάντα μια σούπα με πολλά λαχανικά, χωρίς παχυντικά υλικά μέσα για ξεκίνημα.



Βήμα 4ο:


Κόψτε μια μεγάλη σαλάτα και κρατήστε για σας μια μεγάλη μερίδα. Θα τρώτε παράλληλα με το φαγητό και όταν αυτό τελειώσει θα χορτάσετε με τη σαλάτα. Σταδιακά, όταν μειωθεί η όρεξή σας θα μειώσετε και την ποσότητα της σαλάτας. 


Εναλλακτικά, ξεκινήστε πρώτα με ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και μόλις την τελειώσετε φάτε το φαγητό της ημέρας, το οποίο δε θα βρει και πολύ χώρο, έτσι αναγκαστικά θα φάτε λίγο.



Βήμα 5ο:


 Κόψτε ψωμί από μία φέτα στον καθένα και μην αφήσετε τη φραντζόλα στο τραπέζι για να μην παρασυρθείτε και πάρετε περισσότερο.



Βήμα 6ο:


Όση ώρα τρώτε αν δείτε ότι πεινάτε πολύ και δε θα σας φτάσει το φαγητό πιείτε νερό ενδιάμεσα.



Βήμα 7ο:


Τι γίνεται με τα γλυκά; Τα γλυκά παχαίνουν. Αρκετοί από μας όμως δε μπορούμε χωρίς αυτά. Αρχικά θα περιορίσουμε τις ποσότητες. Από το κομμάτι που βάζουμε συνήθως στο πιάτο μας καλό θα είναι να αφήσουμε το μισό ή έστω το 1/3. Αν τρώτε κάθε μέρα από ένα κάντε ένα πρόγραμμα ώστε να τρώτε μέρα παρά μέρα ή τρεις φορές την εβδομάδα. 

Διαφορετικά αν δε γίνεται αυτό, φάτε καθημερινά μεν, αλλά ελάχιστη ποσότητα δε. 



Βήμα 8ο:


Όταν συνηθίσετε στο καινούργιο πρόγραμμα κατανάλωσης γλυκών, αλλάξτε σταδιακά την επιλογή γλυκών που ναι μεν προσθέτουν ζάχαρη στη γεύση σας, αλλά δεν προσθέτουν χοληστερίνη, λίπη και πολλές θερμίδες. 


Μερικά παραδείγματα είναι το παστέλι, τα γλυκά του κουταλιού, το ζελέ, το ψωμί με μέλι, το ψωμί με μαρμελάδα (τα δύο τελευταία χωρίς βούτυρο), το γιαούρτι με λίγη ζάχαρη και φρούτα ή κομπόστες ή γλυκό του κουταλιού μέσα. 



2 σχόλια:

  1. Υπέροχα! Πραγματικά χρήσιμο για εμένα πχ που προσπαθώ πολύ να χάσω κιλά εδώ και πολύ καιρό! Πολύ χρήσιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ." Αρκετοί από μας όμως δε μπορούμε χωρίς αυτά." ΘΕΕ μου πόσο δίκιο έχεις...εντυπωσιάστηκα από όλο τα άρθρο...χαίρομαι που είμαστε φίλοι! Γιατί έτσι βρήκα αυτά τα tips. Πολύ σημαντικά και πολύ πιο λογικά από αυτές τις φρικτές ψευτοδίαιτες που απλά μας εξαντλούν ΣΩΜΑΤΙΚΑ και ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...