Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Τρούφες χιονάτες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Σας έχω ένα γρήγορο στο τσακ μπαμ γλυκό, εύκολο χωρίς ψήσιμο και οικονομικό. Μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά μεταξύ τους υλικά και να κάνετε κάθε φορά καινούργιες παραλλαγές.





Υλικά: 

(για 21 κομμάτια στο μέγεθος που συνήθως φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια)

200 γρ. ινδοκάρυδο (κρατάμε απ' αυτά 1/2 φλ. περίπου, για το τύλιγμα)

1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα 


Εκτέλεση:


 Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε 1 1/2 φλ. ινδοκάρυδο με περίπου 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα.  

 Θέλουμε να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που να μοιάζει με λάσπη και να μπορεί να πλάθεται.

Με το μείγμα φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια. Στη φωτογραφία το πιάτο που χρησιμοποίησα είναι της σούπας για να καταλάβετε συγκριτικά το μέγεθος που δίνω στα κεφτεδάκια. 

 Το υπόλοιπο ινδοκάρυδο που κρατήσαμε το βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι και μ' αυτό τυλίγουμε πολύ καλά κάθε χιονάτο κεφτεδάκι. 

Στα 200 γρ. ινδοκάρυδο εμένα μου βγήκαν 21 χιονάτα τρουφάκια. Αν θέλετε περισσότερα ώστε να χρησιμοποιήσετε όλο το ζαχαρούχο τότε θα βάλετε το διπλάσιο σε ποσότητα ινδοκάρυδο.

Μπορείτε να κρατήσετε μία μέρα έξω και μετά σκεπάστε τα με μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο.












Μικρές λεπτομέρειες: 


Στο πιάτο να βάλετε πρώτα το ινδοκάρυδο και μετά λίγο-λίγο το γάλα ώστε να προλάβετε να διορθώσετε τις ποσότητες που απαιτούνται από το καθένα μέχρι να διαπιστώσετε ότι πλάθονται. 


Οι παραλλαγές που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε μέσα στο μείγμα κατά το πλάσιμο ξηρούς καρπούς ή τριμμένο μπισκότο ή κομματάκια σοκολάτας ή κακάο και επίσης, απ' έξω αντί για καρύδα μπορείτε να τα τυλίξετε με λιωμένη σοκολάτα ή με τρούφα σοκολάτας ή με άσπρη σοκολάτα ή χρωματιστά τρουφάκια κι ό,τι άλλο διαθέτει η φαντασία σας. Θα μπορούσατε ακόμα σε μια πιατέλα να βάλετε διάφορα και να έχετε μια ωραία ποικιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...