Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Καρβέλι σκακιέρα με τυρί

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ένα ψωμάκι που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Γίνεται εύκολα και γρήγορα μέσα σε 5' αφού το καρβέλι που θα χρησιμοποιήσετε είναι έτοιμο.




Υλικά: 


1 καρβέλι ψωμί 

μερικές φέτες τυριού έμενταλ 

και μερικές φέτες τυριού τσένταρ 

1 στέλεχος από φρέσκο κρεμμυδάκι 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε το ψωμί κάθετα σε φαρδιές λωρίδες, αλλά δεν το χωρίζουμε από τη βάση του. 

Στη συνέχεια το κόβουμε οριζόντια έτσι ώστε να σχηματιστεί σκακιέρα αλλά όχι με πολύ στενά τετράγωνα. Καλύτερα είναι να υπάρχουν τα τετράγωνα λίγο περισσότερο από δύο εκατοστά το καθένα.

 Στις οριζόντιες και κάθετες τομές βάζουμε τα τυριά με τις γεύσεις εναλλάξ.

Μόλις τελειώσουμε με τα τυριά ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το μπήγουμε ανάμεσα στα τυριά. Αν περισσέψει το αφήνουμε στην επιφάνεια.






Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3'- 5' ίσα να λιώσουν τα τυριά. Καθώς τραβάμε ένα από τα τετράγωνα που σχηματίστηκαν θα βγαίνει μαζί και το τυρί.











Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν δυσκολευτείτε να βάλετε το τυρί ανάμεσα στις τομές τότε δοκιμάστε να χωρίσετε εντελώς την επιφάνεια του ψωμιού κάνοντας ολοκληρωτικές τομές μέχρι κάτω. Βάλτε το ψωμί σε ένα αλουμινόχαρτο με μεγάλη επιφάνεια, γεμίστε το με τα τυριά και το κρεμμύδι βάζοντας δίπλα-δίπλα τα κομμάτια της σκακιέρας και σφίξτε το αλουμινόχαρτο γύρω από τη βάση χαμηλά έτσι ώστε να συγκρατούνται τα κομμάτια με τα τυριά και ψήστε το.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...