Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Τουλίπες με ντοματάκια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ακόμα και τα πιο απλά και συνηθισμένα υλικά που έχουμε καθημερινά στο ψυγείο μας μπορούν να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους και την οικογένειά μας και μ' αυτά να εισπράξουμε πολλά πολλά μπράβο.




Υλικά: 


ντοματάκια μικρά μακρόστενα (όχι τσέρι) ή πομοντόρο  

1 - 2 πράσινα φύλλα φρέσκου κρεμμυδιού για διακόσμηση 

(εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε φύλλα σχοινόπρασου ή πράσου κομμένα λεπτά ή στο πραγματικό σχήμα των φύλλων της τουλίπας)

2 πολύ γεμάτες κ.σ. τυρί κρέμα 

1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 

λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι 

λίγο μαϊντανό ή άνηθο 

λίγο δυόσμο 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


Σε ένα μπολ κόβουμε πολύ ψιλοκομμένο το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό ή τον άνηθο και το δυόσμο. 

Βάζουμε το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. 


 Συνεχίζουμε προσθέτοντας την κρέμα τυριού κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα σακουλάκι. 

 Δε θα κόψετε αυτή την πλευρά της ντομάτας που έχει τον αφαλό.

 Αλλά αυτή που δεν έχει.

Κάνουμε μια τομή κάθετα και σταματάμε χωρίς να κόψουμε εντελώς το ντοματάκι περίπου 1/2 εκατοστό πριν τον αφαλό του. 

Κάνουμε άλλη μία τομή από την αντίθετη πλευρά έτσι ώστε οι τομές να σχηματίζουν σταυρό. 

Κόβουμε μια μυτούλα από το σακουλάκι για να το κάνουμε κορνέ. 

Βάζουμε το κορνέ στο εσωτερικό της ντομάτας κάτω-κάτω κι αρχίζουμε να το πιέζουμε καθώς το τραβάμε προς τα έξω. Έτσι θα γεμίσουμε το ντοματάκι. 

 Αυτό παραμένει λίγο ανοιχτό εξαιτίας της γέμισης.

 Αν θέλετε να υπάρχει περισσότερη γέμιση μέσα καλύτερα να αφαιρέσετε το εσωτερικό της κάθε ντομάτας.

Κόβουμε ένα ή περισσότερα πράσινα φύλλα από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι και τα τοποθετούμε κάτω από τα ντοματάκια έτσι ώστε να μοιάζουν με ανθοδέσμη από τουλίπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...