Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ελιόψωμο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το ελιόψωμο μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με το φαγητό στο μεσημεριανό τραπέζι ή και ως κολατσιό όταν θέλουμε να τσιμπίσουμε κάτι πρόχειρο. 





Υλικά: 


4 φλ. αλεύρι 

1/2 κύβο νωπής μαγιάς ή 3 κ.γ. ξηρή 

περίπου 2 φλ. νερό 

1 κ.γ. ζάχαρη 

3 κοφτά κ.γ. αλάτι 

4 κ.σ. λάδι 

1 φλ. ελιές Καλαμών 


Εκτέλεση: 


Οδηγίες για την παρασκευή του ψωμιού θα βρείτε εδώ.


 Έχουμε ήδη αφήσει το ψωμί για μία ώρα να φουσκώσει.

 Ανοίγουμε και απλώνουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια έτσι ώστε να μοιάζει με χοντρό φύλλο. Έχουμε ήδη καθαρίσει τις ελιές από το κουκούτσι και τις σκορπάμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

 Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό.

 Την πλάθουμε λίγο να σχηματιστεί ένα καρβέλι ή αν σας αρέσει μπορείτε να την αφήσετε σε σχήμα φραντζόλας. Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45'.

 Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει.



















Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν θέλετε μαζί με τις ελιές μπορείτε να προσθέσετε και λίγη ρίγανη. Θα νοστιμίσει ακόμα περισσότερο το ψωμί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...