Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Τονοσαλάτα απλή

Η τονοσαλάτα μπορεί να φτιαχτεί με πολλά διαφορετικά υλικά κάθε φορά. Είναι μία σαλάτα που μπορείτε να την προσφέρετε στους καλεσμένους σας ή στο καθημερινό τραπέζι με την οικογένεια ειδικά όταν μαγειρεύετε ψαρικά ή θαλασσινά.




Υλικά:


1 κονσέρβα τόνου σε νερό 

1 ντομάτα ή 5 - 6 ντοματάκια τσέρρυ 

1 πατάτα 

1 καρότο 

μία χούφτα μικρά ζυμαρικά (π.χ. βίδες, κοφτό μακαρονάκι, φιογκάκια κλπ)

λίγα κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι 

1 κ.σ. μουστάρδα 

1 κ.σ. κέτσαπ  

λάδι 

ξύδι 

αλάτι 


Εκτέλεση:


 Βράζουμε την πατάτα και το καρότο κομμένα σε κυβάκια.

Γύρω στα 10' πριν τα βγάλουμε ρίχνουμε και τα ζυμαρικά μέσα να βράσουν μαζί. 

 Μόλις γίνουν σουρώνουμε τα υλικά. 

 Βάζουμε τα βρασμένα υλικά σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια (φρέσκο και ξερό) το μαϊντανό ψιλοκομμένο,

 τη ντομάτα σε κυβάκια, αλάτι, τον τόνο στραγγισμένο,

 λίγο λάδι, λίγο ξύδι, 

 τη μουστάρδα και την κέτσαπ και ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα.

Τη βάζουμε για περίπου μία ώρα στο ψυγείο γιατί τρώγεται κρύα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...