Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Κέικ με μαρμελάδα φράουλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αν έχετε αρκετή μαρμελάδα και θέλετε να καταναλώσετε λίγη φτιάξτε ένα γευστικό κέικ μ' αυτή.




Υλικά: 


150 γρ. βούτυρο (χωριστά βούτυρο για τη φόρμα)

210 γρ. ζάχαρη 

2 αυγά 

1 βανίλια 

300 γρ. αλεύρι 

2 κ.γ. μπέικιν 

1 πρέζα αλάτι 

200 γρ. γιαούρτι 

100 ml. γάλα 

160 γρ. μαρμελάδα 


Για το γλάσο: 

300 γρ. άχνη 

1 κ.σ. βούτυρο 

1 1/2 κ.σ. νερό 

1 -2 κ.γ. μαρμελάδα φράουλα


Εκτέλεση: 


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ. 

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι...

και το αλάτι. 

 Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα.

Στο μίξερ ανακατεύουμε να αφρατέψει το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια.  

Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα.  

 Τώρα ήρθε η ώρα να ρίξουμε εναλλάξ λίγο αλεύρι...

και λίγο μείγμα γιαουρτιού, μέχρι να τελειώσουν και τα δύο. 

 Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά ρίχνουμε μέσα και τη μαρμελάδα λίγη λίγη.

Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα. 

 Ψήνουμε το κέικ για περίπου 1 ώρα και πριν το βγάλουμε σιγουρευόμαστε με ένα μαχαίρι που θα βγαίνει καθαρό ότι έχει ψηθεί καλά. Άλλος ένας τρόπος είναι να κοιτάξουμε τις άκρες του κέικ. Αν έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και είναι πιο σκούρο εκεί τότε σίγουρα έχει ψηθεί. 

Σε ένα μπρίκι λιώνουμε μια κουταλιά βούτυρο. 

Την ανακατεύουμε με την άχνη και προσθέτουμε και το νερό. 

 Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η άχνη.

 Ρίχνουμε μέσα και ένα ή δύο κουταλάκια μαρμελάδα φράουλας.

 Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνουν ροζ.

Αφήνουμε τη φόρμα σε κάποιο μέρος να κρυώσει λίγο. Μετά ξεφορμάρουμε και βάζουμε το κέικ στην πιατέλα σερβιρίσματος.

Περιχύνουμε την κορυφή του κέικ με το γλάσο αφήνοντάς το να στάξει. 

Η δεύτερη εκδοχή είναι να το καλύψετε όλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...