Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Μακαρόνια με σπαράγγια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα ξεχωριστό πιάτο με τα σπαράγγια που δεν είναι μόνο για σαλάτα, για να έχουμε ποικιλία στο τραπέζι μας.




Υλικά: 


1 μάτσο σπαράγγια (10 - 12) κομμάτια 

1/2 πακέτο μακαρόνια 

1/4 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 

λάδι 

1 καρότο σε ροδέλες 

1 ντομάτα σε κομματάκια 

1 ποτηράκι άσπρο κρασί 

θυμάρι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από την πράσινη φλούδα τους μέχρι αρκετά ψηλά στο σημείο που γίνεται πιο τρυφερό το κοτσάνι. Το κάτω μέρος που είναι ήδη κομμένο το κόβουμε λίγο ακόμη για να το ανανεώσουμε αλλά κι επειδή από μόνο του συνήθως είναι σκληρό.

Βράζουμε τα μακαρόνια τόσο που να κρατάνε λίγο ή αλλιώς al dente όπως λένε στα χωριάτικα. Μετά τα στραγγίζουμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα δύο είδη κρεμμυδιών. 

 Βάζουμε και τα σπαράγγια με τα καρότα γυρνώντας τα να τσιγαριστούν μαζί.

 Προσθέτουμε τη ντομάτα κομμένη σε κομματάκια και τη γυρίζουμε λίγο μέσα στο τηγάνι.

 Σβήνουμε με το κρασί.














Βάζουμε αλάτι, πιπέρι.....

λίγο θυμάρι και λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσουν τα σπαράγγια για λίγη ώρα μέχρι να είναι μαλακά.

 Όταν γίνουν τα σπαράγγια βάζουμε τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε λίγο για να ενσωματωθούν όλες οι γεύσεις και τα υλικά μεταξύ τους.

Στο σερβίρισμα δοκιμάστε αν σας αρέσουν σκέτα ή με τριμμένο τυρί. Αυτό είναι καθαρά θέμα γεύσης και προτίμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...