Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Μαρμελάδα φράουλα (με λεία υφή)

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Σ' αυτή την εκδοχή θα χρησιμοποιήσουμε την ίδια συνταγή της προηγούμενης φοράς με τη διαφορά της υφής που θα δώσουμε, αντί για κομματάκια θα είναι λεία.




Υλικά: 


1 κ. φράουλες 

500 γρ. ζάχαρη 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

1 βανίλια 


Εκτέλεση:


Ζυγίζουμε πρώτα τις φράουλες, τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε. Τις πολτοποιούμε στο μούλτι. 

 Βάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε. Νερό δε βάζουμε καθόλου.

Ξαφρίζουμε ό,τι αφρό βγάλουν. 

Όταν κοντεύει η μαρμελάδα να γίνει ρίχνουμε τη βανίλια. Θα χρειαστεί συνολικά ο βρασμός της περίπου μία ώρα σε χαμηλή φωτιά.

 Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε τη μαρμελάδα να δέσει και να πήξει. Αυτό φαίνεται στην κατσαρόλα όταν ο πολτός μείνει χωρίς νερό και στο ανακάτεμα η σπάτουλα θα χωρίσει αριστερά και δεξιά τη μαρμελάδα και θα φανεί ο πάτος της κατσαρόλας, ενώ πριν αυτό δε γινόταν επειδή ο πολτός ήταν πιο υγρός. 

 Ένας ακόμη τρόπος να το καταλάβετε είναι να ρίξετε μια κουταλιά της σούπας σε ένα πιάτο και να το χωρίσετε με το κουτάλι στη μέση. Αν μείνουν αριστερά και δεξιά τα τοιχώματα της μαρμελάδας χωρίς να ρευστοποιηθεί ξανά ή να ενωθεί τότε είναι έτοιμη.

Μπορούμε να τη φυλάξουμε για ένα δυο μήνες σε ένα βάζο εκτός ψυγείου και μετά να τη βάλουμε στη συντήρηση.

6 σχόλια:

  1. Την φτιαχνω κ εγω μα με διαφορετικο τροπο!
    Θα δοκιμασω ομως κ τον δικο σου !!!!
    Καλη Κυριακη Ρια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου, καλό Κυριακάτικο απογευματάκι σου εύχομαι. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα!! Την έκανα χτες και είναι καταπληκτική! Την δημοσίευσα, αν δεν σε πειράζει, και σε μία σελίδα του facebook με μαγειρική, που συμμετέχω. Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ειρήνη μου,
      σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Δεν με πειράζει καθόλου μα καθόλου, το αντίθετο μάλιστα.
      Με την ευκαιρία να σου ευχηθώ κι από 'δω χρόνια σου πολλά και ό,τι επιθυμείς να αποκτήσει σάρκα και οστά.
      Φιλιά πολλά, καλή σου νύχτα.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Όχι ακριβώς, όταν διπλασιάζουμε τη δόση σίγουρα αυξάνεται και ο χρόνος βρασμού αλλά νομίζω όχι στο διπλάσιο, ίσως χρειαστεί γύρω στα 20' ακόμη. Αυτό πάντα είναι εξαρτώμενο από το πόσο νερό θα βγάλουν οι φράουλες.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...