Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Πατάτες με λουκάνικα στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πολύ εύκολο και οικονομικό φαγητό φούρνου ειδικά για ένα κρασί ή μία μπύρα δε χρειάζεται άλλο μεζεδάκι. 




Υλικά: 


πατάτες περίπου 1κ. 

2 χωριάτικα λουκάνικα 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

αλάτι, πιπέρι 

1 μικρό ποτηράκι άσπρο κρασί 

λάδι 

το χυμό 1/2 λεμονιού 


Εκτέλεση: 


Κόβουμε στο ταψί τις πατάτες, όχι χοντρές για να ψηθούν ταυτόχρονα με τα λουκάνικα που δε χρειάζονται πολύ ώρα. Βάζουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. 

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

 Ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα λοξά σε χοντρές ροδέλες και το λάδι. 

 Προσθέτουμε το κρασί και το χυμό λεμονιού. Βάζουμε και λίγο νερό.

Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου σκεπασμένο με λαδόκολλα για να μην καούν γρήγορα τα λουκάνικα. 


2 σχόλια:

  1. Μαγειρεύουμε απλά και Ελληνικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο G&M. Μαγειρεύουμε με τη σοφία των γιαγιάδων και τη φαντασία της Ελληνίδας νοικοκυράς. Σ' ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...