Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Μαυρομάτικα φασόλια με ρύζι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Θρεπτικό και νόστιμο φαγητό με συνδυασμό δύο ομάδων τροφίμων, των οσπρίων και των δημητριακών. 




Υλικά: 


1 φλ. φασόλια μαυρομάτικα 

1 φλ. ρύζι κίτρινο 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 


(προαιρετικά) 

τριμμένο τυρί 

ξερό δυόσμο 


Εκτέλεση: 


Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ενδιάμεσα ρίχνουμε και λίγο αλάτι. 

 Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το ρύζι να καβουρδιστούν ελαφρά.

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Μόλις το ρύζι πάρει λίγο χρώμα βάζουμε 2 1/2 φλ. νερό και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 20'. 

 Όταν θα είναι έτοιμα και τα δύο μέρη του φαγητού τότε στραγγίζουμε τα φασόλια και τα ρίχνουμε μέσα στο ρύζι.

Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε 1'- 2' στο μάτι της κουζίνας για να ενσωματωθούν οι γεύσεις και τα υλικά. 

 Στο σερβίρισμα τρώγονται σκέτα ή...

 με λίγο ξερό τριμμένο δυόσμο από πάνω στο πιάτο ή....

με λίγο τριμμένο τυρί για μακαρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...