Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Μπολ από μπέικον

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Εδώ δεν πρόκειται για κάποιο φαγητό ακριβώς αλλά για διακόσμηση με τρόφιμα. Το μέσον μας είναι το μπέικον με το οποίο θα φτιάξουμε ένα μπολ για να βάλουμε μέσα άλλα τρόφιμα όπως λουκάνικα, τυράκια κλπ. Μια ιδέα που μπορείτε να φτιάξετε σε παιδικά πάρτυ, σε βράδια ποδοσφαίρου, στο φιλικό σας τραπέζι αλλά και στην οικογένειά σας έτσι απλά.




Υλικά: 


λωρίδες μπέικον 


Για τη γέμιση: 

λουκάνικα 

κομματάκια τυριού 


Εκτέλεση:


Αν πρόκειται να φτιάξουμε ένα μικρό μπολάκι με το μπέικον τότε χρησιμοποιούμε ένα ποτηράκι του κρασιού για φόρμα κι ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Σκεπάζουμε το ποτήρι με ένα τετράγωνο αλουμινόχαρτο το οποίο θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το μέγεθος του ποτηριού. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε την ανάποδη της φόρμας για μάφινς. 

 


 Ντύνουμε καλά το ποτήρι με το αλουμινόχαρτο σφίγγοντάς το να πάρει το σχήμα του ποτηριού και γύρω γύρω να περισσεύει λίγο σαν γείσο καπέλου.

Βγάζουμε το ποτήρι και το αλουμινόχαρτο έχει ακριβώς το σχήμα που θέλουμε. 

Για να κρατηθεί το σχήμα του κάνουμε 2 - 3 μικρά μπαλάκια από αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε μέσα. Μπορείτε να κάνετε μπαλάκια κι από λαδόκολλα. 

Γεμίζουμε τη φόρμα μέχρι πάνω και την ισιώνουμε έτσι ώστε να στέκεται σωστά. 

 Τη γυρνάμε ανάποδα όπως την είχαμε όταν ντύναμε το ποτήρι και βάζουμε τη λωρίδα του μπέικον κάθετα να αγκαλιάζει τα πλαϊνά και τον πάτο της φόρμας. Εγώ είχα αγοράσει φαρδιά λωρίδα χωρίς λίπος και πολύ λεπτή στο κόψιμο.

Την επόμενη λωρίδα θα τη βάλουμε οριζόντια ώστε να δέσουμε γύρω γύρω την κάθετη λωρίδα. Αν είναι στενές θα χρειαστείτε περίπου 2 - 3.  

Έτσι θα δείχνει τελειωμένο το μπολ πριν το ψήσιμο. 

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθεί ελαφρά το μπέικον και να σταθεροποιηθεί.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το περιμένουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε το αλουμινόχαρτο και τότε το μπολ μας θα στέκεται μόνο του. Μπορούμε να το γεμίσουμε με κομματάκια λουκάνικου και τυριού ή με ό,τι θέλει η φαντασία σας.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...