Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Σαλάτα σπανάκι με κινόα και αυγό

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένας ακόμη συνδυασμός πράσινης σαλάτας με την κινόα και την προσθήκη του λευκώματος και της πρωτεΐνης του αυγού.




Υλικά: 


φύλλα από φρέσκο σπανάκι 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

1/2 φλ. κινόα 

1 αυγό 

λίγη λιαστή ντομάτα 

λάδι

ξύδι μπαλσάμικο ή απλό 

αλάτι με προσοχή 


Εκτέλεση: 


Βράζουμε την κινόα για 15' και το αυγό για 7' - 8'. Στη σαλατιέρα κόβουμε τα πράσινα μέρη της σαλάτας (σπανάκι, άνηθο, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι) προσθέτουμε την κινόα καλά στραγγισμένη, το αυγό σε φέτες ή μικρά κομματάκια και τη λιαστή ντομάτα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια. Βάζουμε λάδι, ξύδι και λίγο αλάτι γιατί η λιαστή ντομάτα είναι από μόνη της αρμυρή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...