Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αρμυρά μπισκότα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Έχουμε συνηθίσει τα μπισκότα να είναι γλυκά. Όμως μπορούμε να κάνουμε μια αλλαγή πού και πού και να φτιάχνουμε αρμυρά, τα οποία θα μας δώσουν μια εύκολη λύση για ένα απογευματινό κολατσιό ή για το δεκατιανό στη δουλειά.




Υλικά: 


3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

3 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (μπορείτε να το παραλείψετε αν χρησιμοποιήσετε κόκκινη φαρίνα) 

1 1/2 κ.γ. αλάτι  

1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο 

2 κ.σ. κέτσαπ 

νερό όσο πάρει 


(προαιρετικά) 

λίγες ελιές χωρίς κουκούτσι 

ρίγανη 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ. Αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του δε χρειάζεται να βάλουμε μπέικιν.

 Ρίχνουμε το αλάτι.

 Προσθέτουμε το σπορέλαιο.

 Ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί το λάδι με το αλεύρι.

 Βάζουμε την κέτσαπ και ζυμώνουμε λίγο το μείγμα.

 Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε ταυτόχρονα. 

Σταματάμε μόλις πετύχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.  

Το ανοίγουμε πάνω στο τραπέζι σε χοντρό φύλλο γύρω στο 1 εκ. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο κουππάτ ή με τα χέρια να δώσετε στρογγυλό πλακέ ή μακρόστενο σαν πούρο σχήμα.  

 Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20' - 25' ή μέχρι να ροδίσουν.










 


Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε κι άλλες γεύσεις στην ίδια ζύμη. Εγώ κράτησα ένα μέρος της και πρόσθεσα κομμένες ελιές και ρίγανη. 

Για να ξεχωρίζουν στις γεύσεις που θα τους δώσετε καλύτερα θα ήταν να κάνετε για κάθε μία διαφορετικό σχήμα.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...