Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016
Μους γιαουρτιού με μέλι και καρύδια
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αυτό το επιδόρπιο το προτείνω μετά από ένα γεύμα που θα είναι κάπως βαρύ ή μετά από το γεύμα που περιέχει ψητά στα κάρβουνα για να μην επιβαρύνουμε το στομάχι με κάτι που χωνεύεται δύσκολα.
Υλικά:
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 ml. κρέμα γάλακτος
1/3 φλ. άχνη ζάχαρη
μέλι
καρύδια χοντροκοπανισμένα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη, μέχρι να γίνει σαντιγύ.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά για να μην "κάτσει" το μείγμα.
Σερβίρουμε σε κολωνάτο ποτήρι κατά τα 2/3.
Ρίχνουμε μέλι έτσι που να καλύψει τέλεια την επιφάνεια.
Από πάνω βάζουμε λίγο ακόμη γιαούρτι σε σχήμα λουλουδιού ή ό,τι άλλο σκεφτείτε που χρησιμεύει μόνο για τη διακόσμηση.
Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια.
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016
Πατατούλες βουτύρου
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αυτές είναι οι πατάτες βουτύρου που έβαλα σαν συνοδεία στα ρολάκια μοσχαρίσια γεμιστά στο τηγάνι. Μπορούν άνετα να συνοδεύσουν όχι μόνο το κρέας αλλά και το ψάρι σας.
Υλικά:
περίπου 1 κ. πατατούλες μικρές
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
λίγο μαϊντανό
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5' τις πατάτες σε δυνατή φωτιά και τις στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και τις γυρίζουμε προσεκτικά σ' αυτό με την κουτάλα μέχρι να θωρακιστούν.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε λίγο νερό και τις μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20' - 30'.
Μόλις σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε την κατσαρόλα. Τώρα είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Ρολάκια μοσχαρίσια γεμιστά στο τηγάνι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Έχουμε συνηθίσει τα ρολά κρέατος να τα βάζουμε στο φούρνο. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε στο τηγάνι και θα γίνουν απρόσμενα νόστιμα. Το πιο σπουδαίο είναι ότι είναι πολύ οικονομικά. Αυτό το κρέας ήταν 382 γρ. όταν τα αγόρασα. Μου στοίχισε 3 ευρώ σε γερμανικό σούπερ μάρκετ (κατοικώ στη Γερμανία) και με τη γέμιση που τους έβαλα και το συμπλήρωμα από πατάτες φάγαμε 3 άτομα.
Υλικά:
4 πολύ λεπτά φιλετάκια μοσχαρίσια
αλάτι, πιπέρι
4 κ.γ. μουστάρδα
150 - 200 γρ. φέτα
ρίγανη
1 ντομάτα
1/4 κρεμμύδι ξερό
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 γεμάτη κ.σ. μαργαρίνη
λίγο καλαμποκέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια από τη μία πλευρά.
Τα γυρίζουμε από την άλλη και τα αλείφουμε με 1 κ.γ. μουστάρδα για κάθε φιλέτο.
Σπάμε τη φέτα σε τρίμματα και βάζουμε από λίγο πάνω στο κάθε ρολό, πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι.
Κόβουμε τη ντομάτα σε κομματάκια ή σε φέτες και απλώνουμε από λίγη πάνω στο καθένα μαζί με τις φέτες κρεμμυδιού.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τυλίγουμε το κάθε ρολό.
Βάζουμε οδοντογλυφίδες στο ένωμα αλλά και στα πλαϊνά για να μην ανοίξουν κατά το μαγείρεμα και χυθεί η γέμιση. Αν θέλετε μπορείτε να τα δέσετε με σπάγκο αντί για οδοντογλυφίδες.
Στο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο μαζί με το σπορέλαιο να κάψουν.
Ροδίζουμε τα ρολάκια.
Τα γυρίζουμε κι από τις δύο πλευρές να πάρουν αρκετό χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για 1 1/2 - 2 ώρες σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει όλο το νερό που θα βγάλει από μόνο του. Μόλις το πιει το γυρίζουμε άλλη μια φορά για να πάρει ισάξιο χρώμα κι από την άλλη.
Δεν ξεχνάμε να βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες από το κρέας.
Το σερβίρουμε με πατατούλες βουτύρου κατσαρόλας ή με το συμπλήρωμα της αρεσκείας σας.
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016
Μαυρομάτικα κοκκινιστά με ρύζι και μανιτάρια
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Εύκολο, οικονομικό και πολύ ωραίο φαγητό για να νοστιμίσει τις καθημερινές σας.
Υλικά:
1/2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια
3 - 4 φρέσκα μανιτάρια στρογγυλά
1/3 φλ. λάδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
Για το ρύζι:
1 φλ. ρύζι κίτρινο
1/4 κρεμμύδι ξερό
αλάτι, πιπέρι
2 - 3 φλ. νερό
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασόλια για 5' - 7' και χύνουμε το νερό τους.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι στο λάδι για λίγο.
Ρίχνουμε μέσα και τα στραγγισμένα φασόλια. Τα γυρίζουμε μερικές στροφές να τσιγαριστούν μαζί.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε μαζί τους.
Προσθέτουμε τη σάλτσα.
Ρίχνουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε και κανέλα κι αφήνουμε τα φασόλια να μαγειρευτούν κανονικά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μαζί με το ρύζι, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε νερό και το μαγειρεύουμε για 20'.
Στο τέλος θα πρέπει να έχει πιει όλο το νερό του.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα φασόλια κι ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και με την υπάρχουσα θερμοκρασία θα ενσωματωθούν οι γεύσεις.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)