Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Μπριζόλες στην κατσαρόλα

 Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Γεια σας, έχετε φτιάξει ποτέ μπριζόλες στην κατσαρόλα; Αν όχι, ευκαιρία να δοκιμάσετε. Γίνονται μαλακές και πολύ νόστιμες. 

                                                           


 

 Υλικά:


χοιρινές μπριζόλες (μπορείτε να βάλετε και μοσχαρίσιες)

λάδι,

1/2 κρεμμύδι ξερό σε κομματάκια ή τριμμένο

1 μικρό ποτηράκι κρασί ή χυμό 1/2 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι

ρίγανη


Εκτέλεση:




Βάζουμε στο λάδι τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά και μόλις τις γυρίσουμε από την άλλη, ρίχνουμε το κρεμμύδι.

Δεν τις αφήνουμε να πάρουν πολύ χρώμα.

 

  

 Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο. 

 

                         

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε με το καπάκι. Τις μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά και ταυτόχρονα να εξατμιστεί το νερό τους.


                                                

Όταν εξατμιστεί, θ' αρχίσει να παίρνει το κρέας περισσότερο χρώμα στο λάδι. Ρίχνουμε ρίγανη, το γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά να πάρει το ίδιο χρώμα και το βγάζουμε. 

 

 

 

 


6 σχόλια:

  1. Επιτέλους! Στα κάρβουνα θέλει πολύ παίδεμα στο φούρνο τις έχω βαρεθεί αυτό με την κατσαρόλα δεν το ξερα! +1 τέλεια η συνταγή θα την δοκιμάσω και θα αφήσω εντυπώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο σ' ευχαριστώ για το θετικό σχόλιό σου. Μόλις τη φτιάξεις θα περιμένω να μου πεις τα νέα σου.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ.
      Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ σου εύχομαι.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...