Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Σου γεμιστά με κρέμα και σως σοκολάτας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μια εύκολη συνταγή για κρέμα και σως σοκολάτας που θα γεμίσουμε και θα περιχύσουμε τα σουδάκια για να τα κάνουμε ένα νόστιμο γλυκό.




Υλικά:

για την κρέμα:

2 φλ. πλήρες γάλα φρέσκο

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. κορνφλάουρ

4 αυγά

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

1/2 φλ. ζάχαρη

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

λίγο αλάτι

1 βανίλια


Για τη σως:

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

1/2 φλ. γάλα


Για τα σουδάκια τα υλικά 

και τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ


Εκτέλεση:


Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε λίγο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορνφλάουρ, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το πρώτο αυγό ολόκληρο και από τα υπόλοιπα 3 κρατάμε κι ανακατεύουμε μόνο τους κρόκους. 

Ανακατεύουμε το μείγμα αρκετά καλά ώστε να δημιουργηθεί μία ρευστή κρέμα, χωρίς σβώλους. 

Πριν προλάβει να βράσει το γάλα της κατσαρόλας βγάζουμε μια ποσότητα και τη ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας, όπως κάνουμε και στο αυγολέμονο. 

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα με το αυγό και το γάλα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. 

Αυτό το κάνουμε για να μην ψηθούν τα αυγά στο καυτό γάλα. Δεν αφήνουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει αρκετά η κρέμα. 

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. 

Προσπαθούμε να πετύχουμε μια υφή που να μην είναι ούτε πολύ ρευστή ούτε πολύ πυκνή. 

Κόβουμε τα σουδάκια στη μέση, αλλά αφήνουμε στην πίσω πλευρά το πάνω μέρος ενωμένο με το κάτω. Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα τα γεμίζουμε.  

Τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.

Μόλις κρυώσει αρκετά η σως τα περιχύνουμε από πάνω. 


Εγώ βιάστηκα και το αποτέλεσμα στη φωτογραφία ήταν να αρχίσει να γλιστράει γρήγορα η σοκολάτα από τα σουδάκια επειδή ακόμα ήταν αρκετά ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...