Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Μελιτζάνες με φέτα στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μία εύκολη συνταγή με λίγα υλικά που θα σας λύσει τα χέρια όταν θα θέλετε να φτιάξετε ένα φαγητό της εποχής, εύκολο και γρήγορο.




Υλικά:


2 μελιτζάνες φλάσκες

λάδι

1/2 κρεμμύδι 

σάλτσα

1 ντομάτα

ένα κομμάτι φέτα

αλάτι, πιπέρι

λίγη ζάχαρη

κανέλα 

πάπρικα


Εκτέλεση:



Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κάθετα και μετά σε μισές φέτες, τις τσιγαρίζουμε στο λάδι μαζί με τα κρεμμύδια που επίσης έχουμε κόψει σε φέτες. 

Μόλις πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε και τη ντομάτα σε φέτες να τσιγαριστούν κι αυτές λίγο. 

 Μόλις τσιγαριστούν τα πρώτα υλικά, ρίχνουμε τη σάλτσα με λίγο νερό και το μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 45' - 1 ώρα. Τα τελευταία 20' προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, κανέλα και πάπρικα.

Όταν το φαγητό μείνει με τη σάλτσα και το λάδι και είναι έτοιμο,  σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα τη φέτα σε κομματάκια. Την κατσαρόλα την αφήνουμε στο μάτι για αρκετή ώρα, ώστε η φέτα να δώσει μια γεύση στο φαγητό χωρίς να λιώσει.


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...