Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μελιτζάνες τυλιχτές με τυριά και αλλαντικά

Ένα απλό και συνηθισμένο λαχανικό μπορεί να γίνει ένα ωραιότατο μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί με πολλές παραλλαγές. Εύκολο και γρήγορο.




Υλικά:


2 μελιτζάνες φλάσκες ή τσακώνικες

κομμάτια τυριών της αρεσκείας σας

παριζάκι σε μπαστουνάκια ή άλλο 

αλλαντικό της αρεσκείας σας 

(στις φωτογραφίες έχω βάλει στη

 βάση παριζάκι, στη μέση κασέρι 

και στην κορυφή ανθότυρο)



Εκτέλεση:


 Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες και χωρίς να τις αλατίσουμε ή να τις ξεπικρίσουμε τις τηγανίζουμε.

Τις αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσουν σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια τους. 

Κόβουμε τα τυριά και τα αλλαντικά που μας αρέσουν σε μακρόστενα μπαστουνάκια και τα βάζουμε στη στρογγυλή άκρη της μελιτζάνας. Τυλίγουμε μέχρι να φτάσουμε στην άλλη άκρη. Τις αφήνουμε με την άκρη προς τα κάτω για να μην ανοίγουν. Αν όμως δε στέκονται τότε βάζουμε οδοντογλυφίδα.




Μικρές λεπτομέρειες:


Αυτός είναι ο απλός τρόπος για να σερβίρουμε τις μελιτζάνες. Υπάρχει και ο άλλος τρόπος να τις βάλουμε στο ταψί με σάλτσα. Κάποια άλλη φορά θα βάλω τη δεύτερη συνταγή. 


Τα τυριά που είναι κατάλληλα να τις γεμίσουμε είναι η φέτα, το ανθότυρο, η φρέσκια μοτσαρέλα με τη διαφορά ότι στα δύο τελευταία τυριά επειδή είναι ανάλατα θα χρειαστεί να αλατίσουμε τις μελιτζάνες, το κασέρι, η γραβιέρα, το γκούντα, το έμενταλ, τα καπνιστά, ακόμα και η τυροκαυτερή ή η κοπανιστή.


Τα αλλαντικά που συνήθως βάζουμε είναι παριζάκι, ζαμπόν σε κομμάτι, σαλαμάκι, λουκάνικο κοκτέιλ καθώς και αλλαντικά σε φέτες της αρεσκείας μας με διάφορες γεύσεις.


Εκτός από τυριά και αλλαντικά οι μελιτζάνες με τον ίδιο τρόπο μπορούν να τυλιχτούν με κεφτεδάκια ή με κομμάτια κοκκινιστού μοσχαρίσιου κρέατος.


Είναι ένα καλό μεζεδάκι για τα τραπέζια με καλεσμένους ή για μπυρίτσα στη βεράντα.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...