Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Πατσαβουρόπιτα γλυκιά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Έχετε φύλλο κρούστας στο σπίτι; Ωραία, έχετε γλυκό. Ελάτε να φτιάξουμε ένα πολύ εύκολο και σχετικά γρήγορο γλυκό.




Υλικά: 


1 πακέτο φύλλο κρούστας 

100 γρ. μαργαρίνη

3 φλ. γάλα πλήρες 

250 γρ. ζάχαρη 

2 γεμάτες κ.σ. αλεύρι 

το ξύσμα ενός λεμονιού 

1 βανίλια 

4 αυγά 

άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα 


Εκτέλεση:


 Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ 38-40εκ. 

 Κάθε φύλλο το κάνουμε σαν μπάλα αφράτη. Όπως μία σελίδα χαρτιού που την τσαλακώνουμε για να την πετάξουμε. 

 Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε το ταψί. Ακόμη κι αν γεμίσει τα στριμώχνουμε μεταξύ τους.


 Λιώνουμε το βούτυρο στο μπρίκι και περιχύνουμε παντού τα φύλλα.

 Στη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και όσο είναι κρύο διαλύουμε με το σύρμα των αυγών το αλεύρι.

 Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια,

και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια αραιή κρέμα. Οι δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι δε θα το αφήσουν να πήξει όπως μια κρέμα, αλλά θα γίνει πιο παχύρευστο μείγμα. 

 Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει μερικά λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο γάλα ανακατεύοντας με ταχύτητα για να ενσωματωθούν χωρίς να ψηθούν.

 Περιχύνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα να πάει παντού.

 Αν κάποια σημεία εξέχουν πολύ τα πατάμε λίγο να πάνε πιο μέσα. Ψήνουμε για 30' περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μόλις ροδίσει αρκετά η επιφάνεια και η βάση το βγάζουμε από το φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και το κόβουμε σε κομμάτια. 

Στο πιάτο που θα σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη κι από πάνω κανέλα. 


2 σχόλια:

  1. Μπράβο! πολύ ωραίο γλυκό! μας ξελίγωσες πάλι! μοιάζει λίγο με μπουγάτσα με κρέμα ή μου φαίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα σ' ευχαριστώ Ειρήνη μου. Όντως μοιάζει περισσότερο με μπουγάτσα. Το αποτέλεσμα της υφής και της γεύσης είναι πολύ κοντά σ' αυτή. Απλά είναι ευκόλοτερη συνταγή.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...