Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Τυλιχτή φέτα (τυρί) σε φύλλο κρούστας με μέλι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τι θα λέγατε για ένα ορεκτικό που γίνεται γρήγορα, εύκολα και είναι πετυχημένο; Μπορεί να συνοδεύσει ως ορεκτικό τα τραπέζια που κάνετε σε καλεσμένους ή μπορεί να γίνει το απογευματινό κολατσιό που θα ισορροπήσει τη γεύση του αρμυρού και του γλυκού ταυτόχρονα.




Υλικά: 


τυρί φέτα σε παραλληλόγραμμα κομμάτια 

φύλλα κρούστας (ένα για κάθε κομμάτι τυριού) 

λάδι για τηγάνισμα 

λίγο μέλι 

σουσάμι για το πασπάλισμα 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τη φέτα σε λεπτά παραλληλόγραμμα κομμάτια. Στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας στο τραπέζι. Βάζουμε στη μία άκρη το τυρί αφήνοντας αριστερά και δεξιά του το ίδιο περιθώριο στο φύλλο.

 Τυλίγουμε την άκρη πάνω από τη φέτα.

Διπλώνουμε τη μία πλευρά που είναι κατά μήκος. 

Διπλώνουμε και την άλλη πλευρά που είναι κατά μήκος. 

Συνεχίζουμε το τύλιγμα της φέτας μέχρι να φτάσουμε στην άλλη άκρη του φύλλου.

Τώρα έχουμε σχηματίσει ένα μακρόστενο φάκελο. Φροντίζουμε η άκρη του φύλλου να είναι από την κάτω πλευρά και ν' ακουμπάει στο τραπέζι για να μην ανοίξει και να μην αρχίσουν να στρίβουν τα φύλλα προς τα έξω. 

 Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί.

 Τηγανίζουμε την τυλιγμένη φέτα σε μέτρια θερμοκρασία (στο 2) μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα κι απ' τις δύο πλευρές.

 Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα περιττά λάδια.

 Όταν πρόκειται να σερβίρουμε ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι την ποσότητα του μελιού που θα βάλουμε, ίσα να γίνει ρευστό και περιχύνουμε το φύλλο.

Από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε.














Μικρές λεπτομέρειες:


Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πιο οικονομικό τυρί μπορείτε να ζητήσετε φέτα τρίμμα από το σούπερ μάρκετ και να βάλετε σε κάθε φύλλο τις διαστάσεις ενός κομματιού παραλληλόγραμμου με πάχος περίπου μισού εκατοστού.


Μαζί με το τυρί μπορείτε να βάλετε μία ή δύο λεπτές ροδέλες πιπεριάς (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη) σε όποιο συνδυασμό χρωμάτων σας αρέσει. Θα είναι μια ξεχωριστή ποικιλία στην πιατέλα σας να έχετε και την ουδέτερη γεύση με σκέτη φέτα και αυτή με τις πιπεριές. 

Το μέλι και το σουσάμι θα το βάλετε εξίσου και στα φακελάκια με τις πιπεριές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...