Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Φιλέτο πανγκάσιους κοκκινιστό στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το ψάρι πανγκάσιους είναι πολύ νόστιμο. Μπορείτε να το φτιάξετε τηγανητό, ή ψητό χωρίς να χάνει τίποτα από τη νοστιμιά του. 




Υλικά:


1 φιλέτο πανγκάσιους για κάθε άτομο

1 - 1 1/2 κιλά πατάτες

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

1 ποτηράκι άσπρο κρασί

σάλτσα

αλάτι, πιπέρι

λίγη ζάχαρη

κανέλα

πάπρικα

 

Εκτέλεση:

 

 Βάζουμε στο ταψί τα ψάρια, τις κομμένες πατάτες (αν είναι αρκετά μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες), το κρεμμύδι και το σκόρδο.

 Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, την πάπρικα και το μαϊντανό.

 Ρίχνουμε το κρασί, το λάδι και λίγο νερό που να είναι περίπου μέχρι τη μέση του φαγητού όχι περισσότερο.

 Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 1/2 - 2 ώρες.

Μόλις το φαγητό ψηθεί θα πρέπει να έχει τη σάλτσα του και το λάδι του αλλά όχι νερό στο ταψί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...