Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Μπουγιουρντί (ντομάτα-φέτα στη λαδόκολλα)

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Εύκολο ορεκτικό πολύ καλοκαιρινό, νόστιμο κι εύκολο για το κρασί ή τη μπύρα με φίλους ή μόνο με την οικογένεια. Ταιριάζει απόλυτα σαν συνοδευτικό με τα ψητά της σχάρας.




Υλικά: 


Για ένα πουγκί: 

2 ντομάτες 

1 κομμάτι φέτα 200 γρ. περίπου 

λάδι 

πιπέρι 

ρίγανη 


Εκτέλεση:


Στρώνουμε στο τραπέζι ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου κι από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις βάζουμε δίπλα δίπλα πάνω στη λαδόκολλα. Βάζουμε το κομμάτι της φέτας πάνω τους, ρίχνουμε πιπέρι και ρίγανη κι από πάνω λάδι.

Κλείνουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο σαν πουγκί. 










Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20' - 30' ανάλογα πόσο καίει ο φούρνος. 

Ανοίγοντας τη λαδόκολλα θα έχουν βγάλει νερό οι ντομάτες. Επειδή όμως περιέχει και λάδι και η γεύση του είναι πολύ νόστιμη μπορείτε να το κρατήσετε για να βουτάτε το ψωμί.


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...