Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Πίτσα με σπανάκι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια μέρα που έτυχε να έχω μόνο λίγο σπανάκι από ένα σακουλάκι που είχα αγοράσει για σπανακόρυζο δεν έφτανε, κρέπες δεν ήθελα να φτιάξω, σκέφτηκα λοιπόν να το κάνω μία πρόχειρη αλλά καθόλου ευκαταφρόνητη πίτσα και να μην πάει χαμένο. Γιατί στην κουζίνα δεν πρέπει να πετάμε τίποτα.




Υλικά: 


Για τη ζύμη: 

2 φλ. αλεύρι 

2 κ.σ. λάδι 

2/3 φλ. νερό χλιαρό 

λιγότερο από μισό κύβο μαγιάς ή 1 1/2 κ.γ. ξηρή 

1 - 2 κ.γ. ζάχαρη 

1 1/2 κ.γ. αλάτι 


Για τη γέμιση: 

300 γρ. σπανάκι ή όσο σας έχει περισσέψει 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

αλάτι, πιπέρι

λάδι 

200 γρ. φέτα 

200 - 300 γρ. τυρί γκούντα 


Εκτέλεση: 


 Φτιάχνουμε τη ζύμη όπως στη συνταγή "Νηστίσιμη πίτσα" λαδώνουμε ένα ταψί και τη στρώνουμε μέσα.

Με ένα πινέλο λαδώνουμε τη ζύμη. 

 Έχουμε ήδη βράσει το σπανάκι και το έχουμε στραγγίσει καλά. Το στρώνουμε πάνω στο ζυμάρι.

Απλώνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο. 

Ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. 

Βάζουμε αλάτι αλλά όχι πολύ και πιπέρι. 

Κάνουμε τρίμματα τη φέτα και την απλώνουμε. 

 Τέλος, βάζουμε το γκούντα τριμμένο σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20' ή μέχρι να ψηθεί καλά το ζυμάρι από κάτω. 

Κοπιάστε να σας κεράσω.

2 σχόλια:

  1. Πω πω πω, μας ξελίγωσες πάλι! Ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα σ' ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου.
      Περαστικά στον άντρα σου, έριξα μια σύντομη ματιά και διάβασα για το χέρι του. Τι να πω όλα μαζεμένα σας έτυχαν πάλι.
      Σου στέλνω πολλά φιλιά και την καληνύχτα μου.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...