Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σούπα με τραχανά κοκκινιστό

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τι πιο απλό όταν θέλουμε ένα εντελώς πρόχειρο γεύμα, ειδικά το βράδυ, με κάτι που να μη χρειάζεται διαδικασία και χρόνο. Ένας κοκκινιστός τραχανάς είναι ό,τι πρέπει για τις χειμωνιάτικες μέρες αλλά και γιατί όχι και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.




Υλικά: 


1/2 φλ. τραχανά 

2 φλ. νερό 

1/3 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι 

1/2 κ.γ. ζωμό σε σκόνη (τη γεύση που εσείς προτιμάτε) 


Εκτέλεση: 


 Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη σάλτσα να πάρουν βράση.

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

 Βάζουμε λίγο λάδι.

 Προσθέτουμε και λίγο ζωμό σε σκόνη. Εγώ συνήθως προτιμώ το ζωμό κότας.

 Μόλις πάρει βράση η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τον τραχανά κι ανακατεύουμε.

 Τον αφήνουμε για 10' να βράσει. Αν τον θέλετε λίγο πιο ζουμερό ρίξτε λίγο ακόμη νερό. 


Με τα δύο φλιτζάνια νερό βγαίνει λίγο πιο πηχτός. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...