Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ρεβύθια με πλιγούρι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ας ταξιδέψουμε μέχρι τη Μικρά Ασία να γευτούμε λίγη από την ομορφιά της. Ένα παραδοσιακό φαγητό που μπορείτε να το φάτε ως κυρίως πιάτο ή ακόμη και σαν σαλάτα.




Υλικά: 


1/2 φλ. πλιγούρι σταρένιο 

1 1/2 φλ. νερό 

1/2 φλ. ρεβύθια 

1 φύλλο δάφνης 

λίγο λάδι 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 - 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 

μερικά φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα 

αλάτι, πιπέρι 

χυμό 1/2 λεμονιού 


Εκτέλεση:


 Βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν τελείως για περίπου 2 ώρες. Καλό θα είναι να τα έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ. 

Ρίχνουμε στο νερό αλάτι και ένα φύλλο δάφνης που θα τους δώσει ωραίο άρωμα. 

 Βράζουμε το νερό το αποσύρουμε από το μάτι και το ρίχνουμε στο πλιγούρι σε ένα μπολ. Το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Αν τυχόν, μείνει μια μικρή ποσότητα νερού το σουρώνουμε.

 Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο αλλά δεν τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα.

Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τα ρεβύθια. 

 Προσθέτουμε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο μαζί με το λάδι τους. Αν σας έχει πέσει πολύ λάδι στο τηγάνι μην το βάλετε όλο.

 Ψιλοκόβουμε το φρέσκο δυόσμο και τον ρίχνουμε κι αυτόν.

 Βάζουμε λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι.

 Στύβουμε το χυμό μισού λεμονιού κι ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις.




2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό φαίνεται!!
    Μου αρέσει πιο πολύ το πληγούρι απο το ρύζι.
    Ευκαιρία να το ετοιμασω Περίοδος νηστείας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου. Χαίρομαι που σου αρέσει αυτό το πιάτο.
      Σου εύχομαι καλή εβδομάδα και μια όμορφη νύχτα. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...