Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Κόκκινες φακές σούπα βελουτέ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Οι κόκκινες είναι πολύ γευστικές και ελαφριές, γίνονται και πολύ γρήγορα. Αν σας αρέσει μπορείτε να τις σερβίρετε ως πρώτο πιάτο και μετά να συνεχίσετε με κάποιο κρεατικό ή ψάρι.




Υλικά: 


1 φλ. κόκκινες φακές 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 κ.σ. αλεύρι 

1 καρότο τριμμένο 

αλάτι, πιπέρι 

λίγη πάπρικα ή αν προτιμάτε καυτερό πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει ρίχνουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε συνέχεια.

 Δεν το αφήνουμε να καβουρδιστεί πολύ ώστε να πάρει χρώμα, αλλά σχετικά λίγο τσιγάρισμα.

 Ρίχνουμε μετά το καρότο και το φέρνουμε κι αυτό μερικές στροφές να πάρει γεύση από τσιγάρισμα.

 Τελευταίες προσθέτουμε τις φακές και τις γυρίζουμε κι αυτές για 30''. 

 Προσθέτουμε αρκετό νερό να τις σκεπάσει πολύ γιατί το πίνουν και φουσκώνουν, θα χρειαστεί γύρω στο 1 λ. Αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να γίνουν για περίπου 20'. 

Μπορείτε να τις σερβίρετε όπως είναι, αλλά εγώ τις έκοψα στο μούλτι και τις σέρβιρα με λίγη πάπρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...