Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Σπανάκι με μανιτάρια και ελιές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Στη νηστεία όλοι αναζητούμε λύσεις για νόστιμο φαγητό που κάποιες φορές να ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Ένα διαφορετικό πιάτο είναι αυτό, μπορείτε να το φάτε σκέτο ή σαν συμπλήρωμα με κρέας ή ψάρι.




Υλικά: 


500 γρ. σπανάκι 

250 γρ. μανιτάρια 

1/2 φλ. ελιές Καλαμών 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

1 σκ. σκόρδο 

1/3 φλ. λάδι 

1 ποτηράκι λευκό κρασί

λίγο άνηθο 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Τσιγαρίζουμε στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

 Μετά από λίγο βάζουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τις ελιές χωρίς το κουκούτσι.

 Όταν τσιγαριστούν τα σβήνουμε με το κρασί.

 Προσθέτουμε τον άνηθο. Εγώ έβαλα αποξηραμένο καθώς μου τέλειωσε ο φρέσκος. Εσείς προτιμήστε το φρέσκο.

 Βάζουμε και το σπανάκι και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για να λαδωθούν και τα από πάνω φύλλα.

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί για περίπου 30' - 40'.

 Δεν πρόσθεσα καθόλου νερό γιατί βγάζουν το σπανάκι και τα μανιτάρια αρκετό από μόνα τους. Εσείς μόνο αν είναι απαραίτητο προσθέστε ίσως ελάχιστο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...